Wereldvoorraad maanzaad bijna uitgeput

NEW YORK – De Internationale Bakkersfederatie wijst op een alarmerende evolutie: de wereldvoorraad maanzaad is zienderogen aan het slinken. Grote boosdoener is het feit dat de mensheid sinds 1972 niet meer naar de maan is geweest. De Bakkersfederatie vraagt dan ook aan verscheidene ruimtevaartorganisaties om dringend een nieuwe maanmissie in te plannen. Zo kan de mensheid opnieuw een overschot van de gegeerde grondstof aanleggen.

Het uitblijven van een nieuwe maanmissie zorgt voor een nijpend tekort aan maanzaad.
Het uitblijven van een nieuwe maanmissie zorgt voor een nijpend tekort aan maanzaad.

“Als we niet dringend een alternatief vinden om op onze pistolets te strooien, dreigt een sociaal bloedbad”, klaagt warme bakker Tom Poesmans. “We moeten snel handelen of er blijft binnenkort alleen nog sesamkeizers en waldkorntriangels over. Het is alleszins duidelijk dat we het te ver hebben laten komen met ons ‘laat-maar-waaien-beleid’ inzake pistolettoppings. Maar als ik nu denk dat mijn kleinkinderen misschien nooit maanzaadpistolets zullen kunnen eten, word ik heel triest. We doen dan ook een oproep aan de ESA en de NASA om binnen afzienbare tijd opnieuw naar de maan te vliegen om het overheerlijke maanzaad te gaan ontginnen. Desnoods met een onbemande robot.”

De NASA bekijkt op dit moment of een nieuwe maanmissie rendabel is. Wel wijst de ruimtevaartorganisatie er op dat dit niet ten koste van de huidige Marsvluchten mag gaan, zoniet dreigt tegen 2020 een groot tekort aan Marsrepen.

Laat een reactie achter