Burgemeester Landen in ban van zigeunervloek

LANDEN – Gino Debroux (sp.a), de burgemeester van Landen die zigeuners van het grondgebied van zijn gemeente wilde jagen door middel van luide muziek, lijkt in de ban van een mysterieuze zigeunervloek.

Gino Debroux wijt zijn tanende populariteit aan een mysterieuze zigeunervloek.
Gino Debroux wijt zijn tanende populariteit aan een mysterieuze zigeunervloek.

Alles begon woensdagmiddag, toen Debroux een kwade telefoon kreeg van zijn partijvoorzitter. “Nog nooit gebeurd”, aldus Debroux. “Bruno bestempelde me volledig out of the blue als dom, idioot, en onverantwoordelijk en noemde me een schandvlek op het blazoen van de partij. Zelden ben ik zo uitgekafferd geweest. En waar had ik het aan verdiend? Ik tast volledig in het duister.”

Niet veel later stelde Debroux vast dat hij er flink van langs kreeg op de sociale media. “Maar allez, ik ben toch een toffe?”, stamelt de man ontredderd. “En toch word ik gebrandmerkt als een dorpsburgemeester, verwenst men mij terug naar de volstrekte anonimiteit en word ik zelfs een N-VA’er genoemd. Onbegrijpelijk.”

Toen de Landense burgemeester vanochtend de kranten opensloeg, ging het in alle opiniepagina’s verder op dat elan. “De toorn van Yves Desmet en een hele meute andere opiniemakers is over mij nedergedaald. En dat terwijl ik steeds het beste heb voorgehad met mens en maatschappij. Ik zie echt niet in wat ik verkeerd gedaan heb om zoveel hoon over mij af te roepen.”

Toen ook de bevolking, waarbij hij tot gisteren zo geliefd voelde, hem vanochtend, op weg naar het stadhuis met de nek aankeek, begon het de onfortuinlijke burgervader te dagen: “Ik moet in de ban zijn van een of andere mysterieuze zigeunervloek.”

Volgens Roma- en Sintispecialist Willy Willy zou dat zomaar eens kunnen. “Zigeunervloeken volgen vaak het principe van de ‘self-fulfilling prophecy. Daarbij ondergaat het slachtoffer een ironische straf die men in het Engels ‘poetic justice’ noemt. En welke straf is meer ironisch voor een politicus dan zijn belangrijkste kapitaal, populariteit en geloofwaardigheid, in één klap te verliezen?”

Toch hoeft de burgemeester van Landen geen blijvende hinder van de vloek te ondervinden, aldus professor Willy. “Als meneer Debroux zijn burgemeesterslint over de haag zwiert en de politiek ruilt voor de volledige anonimiteit, waar hij niets mis kan doen, heeft hij die geloofwaardigheid en populariteit niet eens meer nodig. Zo’n gemis voor de politiek zou dat zelfs niet zijn.”

En als Debroux in de politiek wil blijven? “De enige manier om een zigeunervloek op te heffen, is vergiffenis vragen aan degene die de vloek heeft uitgesproken”, weet Willy. “Hij kan dus op zijn blote knieën naar het zigeunerkamp gaan en daar op zijn moeder zweren dat hij het nooit meer zal doen. Dan, en alleen dan, kan zijn geloofwaardigheid een beetje terugkeren.”

Navraag van onze redactie leert dat de populariteit van DJ Jos niet tanende is. Hij is dus naar alle waarschijnlijkheid gevrijwaard gebleven van de zigeunervloek.

 

8 reacties op "Burgemeester Landen in ban van zigeunervloek"

 1. En toch blijkt burgemeester Gino Debroux een trendsetter te zijn. Zijn actie neemt uitbreiding naar de gemeente Boom, waar men duidelijk óók last heeft van een toestroom van honderden nationaliteiten… allemaal mensen op zoek naar een mooiere wereld van morgen!
  En hoe had u nu gedacht dat het plaatselijk gemeentebestuur dit ‘probleem’ aanpakt? Inderdaad, door snoeiharde muziek op de argeloze bezoekers los te laten! Deze brengen in een verontwaardigde reactie dan ook massaal de nazigroet naar de harteloze politiekers.

  Beantwoorden.
 2. De populariteit van Gino zal eerder last hebben van de mysterieuze zigeunersaus (met look) die hij deze middag bij de frietjes at.
  De enige vloek die daarbij te pas kwam was: “Godvernondemiljeerdedju mijn hemd naar de kloten.”
  Gino vervolgde zijn relaas als volgt: “Nu gaat het wijf weten dat ik mijn boterhammetjes met choco in de vuilbak gegooid heb.Klootzigeunersaus.”

  Beantwoorden.
 3. 10/07/2014: Reactie geplaatst op “Draadloze pen bestaat 10 jaar” => ‘Je reactie is in afwachting van moderatie.’
  17/07/2014: Reactie geplaatst op “Burgemeester Landen in ban van zigeunervloek” => ‘Je reactie is in afwachting van moderatie.’
  Pffffffffffffffffffffffffff… zo kunnen we niet bloggen, he mannen!

  Beantwoorden.
 4. En toch blijkt burgemeester Gino Debroux een trendsetter te zijn! Zijn actie neemt uitbreiding naar de gemeente Boom, waar men duidelijk óók last heeft van een toestroom van honderden nationaliteiten. Allemaal mensen die denken het Beloofde Land te gaan vinden in een betere wereld van morgen, als het ware hun eigen … ‘Tomorrowland’.
  En hoe had u nu gedacht dat het plaatselijk gemeentebestuur dit ‘probleem’ aanpakt? Inderdaad, door snoeiharde muziek op de argeloze bezoekers los te laten! Deze tonen in een spontane doch verontwaardigde reactie dan ook massaal de nazigroet aan de harteloze politiekers.

  Beantwoorden.
 5. Eind vorige week waren mensen uit allerlei continenten samengekomen om een religieuze plechtigheid voor te bereiden. Deze zorgden voor zoveel overlast dat het gemeentebestuur moest ingrijpen en hals-over-kop Dj Jos inhuurde. Dj Jos is er na een weekend zwoegen en zweten in geslaagd om De Schorre in Boom te zuiveren van alle vreemdelingen gespuis.

  Heil Jos!

  Beantwoorden.
  1. Het is gewoon niet eerlijk, het zijn altijd dezelfden die met de overheidsopdrachten gaan lopen! Wat denkt diene Jos wel?? Zélf slaag ik er keer op keer in om hele zalen te doen leeglopen, maar als ge nu dacht dat daar in de verrekse linkse pers ook maar één artikelke over zou verschijnen? Just NIKS jong!
   Ik ben Gejost

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter