Wouter Beke is dood

LEOPOLDSBURG – Na enkele weken van absolute radiostilte vanuit het kamp van koninklijk opdrachthouder Wouter Beke (CD&V), bevestigt diens woordvoerder dat hij reeds drie weken geleden is komen te gaan. Het overlijden van de CD&V’er werd tot dusver door niemand opgemerkt.

– door Jan-Pieter De Leugheneire –

Het was Bekes buurvrouw Maria die gisterochtend de akelige ontdekking deed. “Het lijk was al in verregaande staat van ontbinding… hij moet daar al een tijdje hebben gelegen.”

Volgens gerechtelijke experts stierf Wouter Beke een natuurlijke dood. (Foto: Michiel Hendryckx, CC BY SA 3.0)
Volgens gerechtelijke experts stierf Wouter Beke een natuurlijke dood. (Foto: Michiel Hendryckx, CC BY SA 3.0)

Maria begon zich naar eigen zeggen zorgen te maken nadat Beke, ondanks zijn koninklijke opdracht, helemaal uit de aandacht van de nationale pers bleef. “Ik volg Wouters politiek parcours al jaren in de kranten en op televisie, hij is tenslotte mijn buurman. Een sympathieke jongen ook, die zijn hand niet omdraaide voor vrijwilligerswerk hier en daar, ook al stond dat door zijn drukke agenda op een lager pitje de laatste jaren. Het viel me op dat het de laatste tijd nogal stil was rond zijn persoon.”

“Dat, en de geurhinder, natuurlijk”, vervolgt Maria. Volgens forensische experts van het gerecht zou Beke drie weken geleden zijn omgekomen door uitdroging, een vaak voorkomende doodsoorzaak bij christendemocraten.

Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever, een van de federale onderhandelaars, komt naar eigen zeggen totaal uit de lucht gevallen bij het nieuws van het overlijden van zijn collega-voorzitter. “Wouter was al enkele weken bezig bilaterale contacten te onderhouden met alle onderhandelende partijen. Ik vermoedde dat hij uiteindelijk ook wel eens bij ons zou langskomen.” PS-voorzitter Elio Di Rupo bevestigt: “Ik dacht dat hij al die tijd aan het praten was met monsieur De Wever. Ik had echt de indruk dat de onderhandelingen erg vlot verliepen de laatste tijd.”

Verdienste

Het blijft voorlopig wachten op een nieuwe CD&V-voorzitter om de communautaire gesprekken weer op de rails te krijgen. Intussen zal ondervoorzitter Joke Schauvliege het harde werk van Wouter Beke gewoon verderzetten. “Bekes aanpak van ‘met less vergaderen is more’ heeft zeker zijn verdienste”, weet minister Schauvliege. “Zelden hebben de onderhandelaars zo weinig gekibbeld in de media. Deze week staan dus alvast twee vergaderingen op de agenda om een nieuwe datum te prikken voor een eerste bilateraal contact met De Wever of Di Rupo, pakweg eind april ofzo. Ik zie de toekomst hoopvol tegemoet.”

Eén reactie op "Wouter Beke is dood"

Laat een reactie achter