De Wever: ‘Tentakels van verkeerd soort maffia reiken tot aan stadspolitiek in Antwerpen’

ANTWERPEN – Volgens Bart De Wever (N-VA) koopt de cocaïnemaffia politieke invloed met haar illegale inkomsten uit de internationale drugstrafiek. De Antwerpse burgemeester vindt dat politieke invloed beter voorbehouden blijft aan de kartels die sinds mensenheugenis de plak zwaaien in de koekenstad, zoals de vastgoedmaffia, witwassers, of de diamantsector.

Bart De Wever (N-VA) wil de invloed van de georganiseerde misdaad beperkt houden tot de sectoren die hij persoonlijk kent.

“Met die mensen spreken wij tenminste regelmatig af, dus we weten wat we eraan hebben”, verklaart De Wever. “Maar om een of andere reden willen de mocromaffia en de cocaïnekartels niet met ons komen klappen. Ik kan alleen maar vaststellen dat hun koopwaar volledig afgestemd is op respectievelijk  groene bakvishippies en de loftsocialisten van de Antwerpse theater- en tv-scene. Ik wil het niet met zoveel woorden zeggen, maar hun politieke invloed moet je dus eerder daar gaan zoeken.”

Zes weken voor de gemeenteraadsverkiezingen komt de Antwerpse burgemeester dan ook met een fikse waarschuwing aan de kiezer. “Voor wie er nog aan twijfelt, deze verkiezingen draaien niet om propere lucht voor onze kinderen of veilig fietsen in de binnenstad. De inzet is: welk soort corruptie willen we in onze koekenstad? Gunnen we politieke invloed aan de goede burgers die onze rusthuizen en onze shopping centers bouwen, of aan zij die onze kinderen bestoken met illegale drugs? Ik weet wie ik zou kiezen.”

6 reacties op "De Wever: ‘Tentakels van verkeerd soort maffia reiken tot aan stadspolitiek in Antwerpen’"

    1. Toen Bart destijds nog dagelijkse klant was bij frituur ’t Draakske, gold hij voor twee en zou zich dat probleem nooit gesteld hebben. Maar sinds hij is beginnen snuiven en spuiten heeft hij het typische carrure van een junk. Kijk eens naar die ingevallen ogen en kaken. ’t Schijnt dat er elke dag een kilo coke rechtstreeks van de haven naar ’t Schoon verdiep geleverd wordt. Als hij zegt dat er veel Dash in zijn ploeg zit, dan weet ge wel hoe ge dat moet verstaan zeker.

      Beantwoorden.
  1. Bijna altijd heeft hij bloeddoorlopen ogen, gelijk als Grace Jones destijds. Verhofstadt is nog erger. Al kan die zich laten gaan in het EU parlement waar hij iedereen uitscheldt voor rotte vis.
    De Fuhrer was makkelijker in de omgang want daar kon je om de paar dagen een zinnig woord mee wisselen.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter