Benelux-Leger Maakt Frankrijk en Duitsland Nerveus

080606-N-2855B-024BRUSSEL – Gisteren kondigde Pieter De Crem trots aan dat de legers van de Beneluxlanden in de toekomst veel nauwer zullen samenwerken. Prompt kondigden buurlanden Frankrijk en Duitsland een algehele mobilisatie aan. “De samensmelting van de Benelux tot een militaire grootmacht is een bedreiging voor het fragiele evenwicht dat sinds de Belgische Omwenteling in 1830 de buitenlandse politiek van alle Europese naties heeft bepaald”, verklaart de Franse minister van Defensie François Racque à Tacque. “Omdat we nooit moesten vrezen voor een invasie van Belgen, ligt onze hele noordoostelijke grens op apegapen.” Ook zijn Duitse collega is niet opgezet met de militaire ambities van de Benelux. “Wij hebben de legers van de Beneluxlanden elk apart altijd wat belachelijk gevonden”, aldus Defensieminister Jürgen Angriff.  “Maar als ze allemaal samenspannen zijn dat toch genoeg Sea Kings om ons zenuwachtig te maken. We mobiliseren alvast extra troepen naar het Rijn-Ruhrgebied, zodat een plotse inval van Leopardtanks ons niet afsnijdt van de economische motor van onze natie.” (JDL)

6 reacties op "Benelux-Leger Maakt Frankrijk en Duitsland Nerveus"

  1. Maar Wij Belgen mogen er ook niet gerust in zijn.Den Duits viel hier al twee keer binnen,en we weten hoe dát afliep.Als ze nu eens gaan denken “Derde keer,goede keer”?.Zet’m op,Pieter!

    Beantwoorden.
  2. De bevrijding van wat nu nog Frans Vlaanderen heet komt dichterbij.
    De legers van de Zuiderlijke Nederlanden moeten het landwerk doen, van de Noordelijke hebben hun Leopard-tanks verkocht.
    Bombarderen vanuit de lucht kan gezamelijk, het tot zinken brengen van Francofiele schepen laten we over door de Noordelijke Nederlanden.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter