4 reacties op "FACTCHECK: Mag de politie u naakt fouilleren op festivals?"

  1. De definitie “kleren” is eerder vaag. Past een string bijvoorbeeld ook onder de noemer kleren ? Wat als een politieagente in sexy ondergoed je wil fouilleren ? Kun je dat weigeren of niet ? Dit langdradige artikel geeft onvoldoende zekerheid wat al dan niet mag. Misschien kan de komende regering hierover meer uitsluitsel bieden ?

    Beantwoorden.
  2. Wat wel onomstotelijk vast staat is dat undercoveragenten zich niet aan deze regel moeten houden: Zelf ben ik in de parenclub waar ik wekelijks kom al aan een fouillering onderworpen geweest door een naakte vrouw die zichzelf als politieagente uitgaf. Ze ging undercover en deed een factcheck. Het resultaat was affirmatief!

    Beantwoorden.
  3. Onlangs reed ik een eindje in ontbloot bovenlichaam op de fiets, ergens in de natuur. De politie kwam langs en controleerde me op mijn personalia. Ze vroegen waarom ik niets aan had, met het zonnige weer. Dit was kennelijk iets wat onder het hoofdstuk seksuele intimidatie valt. Maar ik besprak het met iemand en hoorde van de regels in België. We zagen het al aankomen. Een morele renaissance.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter