Opgeluchte Red Flames keren terug naar kookfornuis

TILBURG – Voor de Belgische voetbalvrouwen zit het Europees Kampioenschap erop, na hun verloren wedstrijd tegen het Nederlandse dameselftal. Onze Red Flames hervatten moe maar voldaan de huishoudelijke taken.

“De speeltijd is gedaan”, beseft doelpuntenmaakster Tessa Wullaert na afloop. “Het is plezant om nu en dan eens een balletje te trappen, maar die keuken gaat zichzelf natuurlijk niet dweilen”, aldus Wullaert, die wel wat geluk had bij haar treffer. “Het was eigenlijk een voorzet en de bal viel gewoon domweg in doel.”

Red Flame Jassina Blom gaat een taart bakken. ‘De baklijn wordt heerlijk knapperig!’

“We hebben genoeg hard gelopen en naar de richting van de lederen dinges”, blaast een vermoeide aanvalster Janice Cayman. “Terug nu vensters met spoeleglans en afruim voor in de machine van propere vaatborden!”

Diepvriesmaaltijd

Ook doelvrouw Justien Odeurs keert tevreden terug naar de dagelijkse gang van zaken. Odeurs waarschuwt voor de schaduwzijde van het sportieve succes: “Vrouwenvoetbal is leuk, maar we mogen niet vergeten: elke match betekent op zijn minst 22 gezinnen die het die avond met een diepvriesmaaltijd moeten stellen!”

Laat een reactie achter