Gwendolyn Rutten wordt drugsverslaafde prostituee in naam van ongelijkheid

Opvallend nieuws uit Aarschot. Nadat Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten eerder deze week verklaarde dat ze op zich niets mis vindt aan ongelijkheid, voegt ze nu ook de daad bij het woord. Ze neemt afstand van al haar bezittingen, schenkt al haar financiële middelen aan de denktank Liberales en start een nieuw leven. “Ik wil eens een stoute actie ondernemen”.

Gwendolyn, hier nog als Open VLD-boegbeeld (Foto: Paul Van Welden – wikiportret.nl, CC BY 3.0)

“Waar het in het leven om gaat is dat mensen vooruit gaan. Groei maakt gelukkig. Als mensen vrij zijn, dan kunnen ze excelleren”, aldus Rutten. “Alleen… dat is in mijn geval nauwelijks nog mogelijk. Tijdens mijn studies moest ik bijklussen als pitspoes op het autosalon, en kijk waar ik nu sta: ik ben rijk en succesvol geworden. De fun is er af. Ik kan niet meer vooruit!”

“Wie een probleem de wereld uit wil helpen, is erbij gebaat het correct te benoemen”, meent Rutten. “Zo maak je meest kans om het daadwerkelijk op te lossen. Maar als er emoties aan te pas komen of als het om gevoelige zaken gaat, glijdt het debat gauw weg van de feiten.”

“Daarom heb ik gepoogd dit probleem objectief te bekijken. Volgens Van Dale betekent ‘vooruit’: naar voren. En dat gaat natuurlijk niet als je al van voren zit. Vanuit die vaststelling heb ik de bewuste morele keuze gemaakt me wat verder te laten terugzakken in het peloton.”

Verrassing

De Open VLD-politica maakt het zichzelf niet makkelijk. “Bij mijn eerste deelname aan de rat race liep alles op wieltjes. Ik heb het mezelf dus een grotere uitdaging gegeven, ik wil het spel op hard herbeginnen. Ik start als dakloze, zit financieel aan de grond en maandag zet ik mijn eerste shot heroïne. En wie volgende week het Antwerpse schipperskwartier een bezoekje brengt kan wel eens voor een érg leuke verrassing komen te staan. Al zeg ik het zelf (giechelt)”.

“Wat ik als liberaal niet begrijp, is de vage schreeuw naar meer materiële gelijkheid. Enkel de afgunstigen van oud-links geloven dat dit voor een betere maatschappij zorgt. Die visie vertrekt van een erg beperkte en louter materialistische kijk op het mens-zijn.  Ik geloof in sociale mobiliteit en vooruitgang en wil het met deze actie bewijzen ook. Bovendien, en daar ben ik rotsvast van overtuigd, sta ik dankzij onze sociale voorzieningen binnen de vijf jaar weer aan de top. Gegarandeerd!”

6 reacties op "Gwendolyn Rutten wordt drugsverslaafde prostituee in naam van ongelijkheid"

  1. Ach, haar nieuwe werkterrein zal toch niet in de best verlichtte stegen liggen?
   Daarbij is het met een kwartiertje gedaan en hoef je de volgende ochtend in het frisse licht niet te aanschouwen wat je zatte kop nog een aantrekkelijke propositie vond.

   Beantwoorden.
   1. Gij zijt dan toch rap content zulle. Niet vergeten dat dit vrouwmens continu onnozele quotes de wereld instuurt. Op dat kwartiertje ben je dan ook orendul én ontnuchterd. Eens zien of je dan nog zo enthousiast zal zijn met de aangeboden vleeswaren.

    Beantwoorden.
 1. Dan kan ze meteen best ook van naam veranderen. Gwenny Trutten bijvoorbeeld. Nou ja, het blijft toch de meest zelfingenomen politica die voortdurend haar niet eens weldoordachte mening over van alles en nog wat moet spuien … een wandelende overdosis hubris, dat is ze

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter