Siegfried Bracke ontmaskerd als legionella-bron

GENT – De bron die voor een uitbraak van legionella zorgde in de gemeente Evergem, is eindelijk geïdentificeerd. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.

De bron van de legionella-uitbraak is iemand die graag hoog van de toren blaast.

Genetisch onderzoek toont aan dat er een overeenkomst is tussen het type legionella pneumophila dat is teruggevonden in de vermoedelijke bron en minstens vijf patiënten. De naam van de bron wordt voorlopig niet bekendgemaakt om het juridische onderzoek alle kansen te geven, maar volgens het Agentschap bevindt die zich in het Gentse, “in een bron die warm noch koud blaast, omstandigheden waarin de bacterie erg gedijt. Verspreiding werd bovendien in de hand gewerkt omdat de bron zijn huig naar de wind hangt en graag hoog van de toren blaast.”

Wie tussen de lijnen kan lezen, weet dat het om Siegfried Bracke gaat. “Deze criteria zijn zeker ook van toepassing op Joke Schauvliege, en aangezien zij in Evergem woont waar de meeste besmettingen plaatsvonden, was zij onze eerste verdachte. Maar intussen hebben we kunnen bepalen dat de bron zich zeker in het Gentse bevond”, zegt het Agentschap formeel.

Buren van de voormalige Kamervoorzitter bevestigen intussen dat medewerkers van het Agentschap Zorg en Gezondheid de woning van Bracke hebben betreden in quarantainepakken, om de aan lager wal geraakte oudere man en zijn onhygiënische omgeving grondig te desinfecteren.

Bracke is erg onder de indruk van het onderzoek en lijkt voorlopig van plan om zijn toxische content niet langer te verspreiden. “Ik heb een aanbod gekregen uit de mediawereld, maar ik denk niet dat ik daar op zal ingaan.”

7 reacties op "Siegfried Bracke ontmaskerd als legionella-bron"

 1. Georges Grootjans · Bewerken

  Voor de eerste keer een artikel in de Raaskalderij dat wel eens zou kunnen kloppen, want betrouwbare wetenschappelijke bronnen, Wikipedia dus, zeggen, ik citeer: ” de bacterie kan in alle sanitaire installaties voorkomen”. Factcheck: Waar.
  Dezelfde bron geeft meteen ook de oplossing: “boven 70 °C – Legionella sterft vrijwel meteen “. Nu zou ik wel een veiligheidsmarge nemen en een kooktemperatuur van 100° gedurende een uurtje aanhouden. In een presspot welteverstaan.

  Beantwoorden.
 2. Georges Grootjans · Bewerken

  Ondertussen is gebleken dat de ziekmakende verspreiding van Siegfried Bracke niet door de legionella bacterie veroorzaakt is, maar dat een ordinaire kartonfabriek de oorzaak is. Ik denk dat excuses ten aanzien van de legionella op zijn plaats zijn. En een schadevergoeding aan de slachtoffers van Siegfried zou ook gepast zijn. Aan alle 11,35 miljoen landgenoten.

  Beantwoorden.
 3. Hij heeft mijn mails ‘aan de bevoegde politiediensten laten geworden’. OK ik ik was wat grof en verwarde Bracke met een hond. Meteen liep hij naar de flikken!!

  En daar gaat hij dan uithuilen omdat ik hem voor hond zou versleten hebben? Voor wat anders? Ik kan Bracke ook niet meteen met een bloem vergelijken. Dat zou pas erg zijn? Zucht

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter