Minister Jambon wil meer kaki op straat

BRUSSEL – Minister van Veiligheid Jan Jambon (N-VA) overweegt om het leger in  te zetten voor binnenlandse beveiligingsopdrachten. Zo kan de politie zich beter concentreren op haar kerntaken, zoals bijvoorbeeld het uit de bus lichten van kinderen zonder papieren.

Traangas en het waterkanon hebben hun beste tijd gehad, vindt Jambon. 'Tanks dwingen écht respect af.' (Foto: David Erickson, Flickr)
Traangas en het waterkanon hebben hun beste tijd gehad, vindt Jambon. ‘Tanks dwingen écht respect af.’ (Foto: David Erickson, Flickr)

In samenspraak met zijn collega-minister Steven Vandeput (N-VA) gaat Jambon na of Defensie geen opdrachten kan overnemen die niet tot de kerntaken van de politie behoren, zoals het opsporen, folteren en executeren van dissidente intellectuelen en kunstenaars.

Ook het uit hun bed lichten en in de staatsindustrie activeren van socialisten en andere werkonwilligen zou voortaan tot het takenpakket van het leger gaan behoren luidens het wetsontwerp.

De minister maakt zich sterk dat de aanwezigheid van  zwaarbewapende, gemaskerde mannen in uniform in het straatbeeld het veiligheidsgevoel bij de burger sterk zal verhogen.

“Die uniformen mogen trouwens best wat minder kaki en meer zwart”, droomt de minister luidop. “Opdat niemand zou denken dat we die linkse fetisj van meer groen in de stad aan het uitvoeren zijn. Bovendien moet je rekening houden met de (sub)urbane context van Vlaanderen. Een zwartlederen uniform met blinkende laarzen is nu eenmaal een veel betere schutkleur dan kaki, tijdens nachtelijke raids in een verstedelijkte omgeving.”

Echt respect

Jambon hoopt het leger een eerste keer in te zetten tijdens de nationale staking op 15 december. “De politie doet haar best, maar met wat traangas en het waterkanon ga je dat opgehitst links tuig niet tegenhouden”, taxeert de minister van Veiligheid de situatie. “Tanks, repeteergeweren en F16’s, die dwingen écht respect af.”

4 reacties op "Minister Jambon wil meer kaki op straat"

  1. Van zo een verstandig vrouwmens zou je dat eigenlijk niet mogen verwachten natuurlijk. Ze had al twee opleggers met hondenpoep zakjes besteld om erger te voorkomen. Die staan hier nu voor mijn deur, bewaakt door 2 militairen in kaki en die vragen een paar keer per dag om… eens kaka te mogen doen op mijn twalet want een Dixi box was niet voorzien in het budget van het regeringsakkoord. Ze brengen wel consequent zo een zakje mee om over hun hoofd te trekken tegen de stank. Raar zicht, zo een bloedrode kop boven een kaki uniform als ze dat zakje te strak aanspannen.
   En tegen de stank helpt het niet echt stel ik vast.

   Beantwoorden.
 1. En via een omwegje “terreur-dreiging” genaamd, is de minister er dan ook in geslaagd om de militairen in het straatbeeld te krijgen.
  Doel is niet om terroristen te ontraden aanslagen te plegen, doel is om de vakbonden te ontraden om te betogen..;

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter