Zangcoach voor Lesley-Ann Poppe wordt een van de goede doelen bij Music4Life

BRUSSEL – Een zangcoach voor Lesley-Ann Poppe wordt het 733ste goede doel dat luisteraars kunnen steunen tijdens Music4Life, de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel.

Lesley-Ann Poppe heeft dringend professionele hulp nodig. (Foto: Filip Naudts, ccbysa/GFDL)
Lesley-Ann Poppe heeft dringend professionele hulp nodig. (Foto: Filip Naudts, ccbysa/GFDL)

Tot maandag kon men een goed doel laten registreren op de site van Music4Life. De aanvragen werden onderzocht door de Koning Boudewijnstichting, die er uiteindelijk 732 weerhield. Eigenlijk was de registratieronde dus al afgelopen toen Studio Brussel-presentatrice en Music4Life-boegbeeld Siska Schoeters op maandagavond plots een telefoontje kreeg van collega Sam De Bruyn.

“‘Siska’, zegt Sam, ‘kunnen jullie nog een goed doel opnemen in jullie lijst voor Music4Life?’ Ik zeg ‘Sam, dat zal moelijk gaan jong’, zeg ik, ‘die inschrijvingen zijn afgelopen’. Maar toen zei hij: ‘Siska, zet nú uw televisie aan en kijk naar Stars4Life.’ Ja, toen zag ik natuurlijk onmiddellijk hoe ernstig het probleem was”, reconstrueert Schoeters. “Lesley-Ann heeft professionele hulp nodig. En wel onmiddellijk.”

De Koning Boudewijnstichting bevestigt dat ze maandagavond omstreeks 22.24 uur gecontacteerd werd door een redacteur van Music4Life. “De persoon in kwestie vroeg mij of het mogelijk was om toch nog een goed doel op te nemen in de uiteindelijke lijst”, aldus een anonieme medewerker bij de stichting. “Dat heb ik in eerste instantie geweigerd. Ten slotte was de inschrijvingsronde al afgelopen en zouden dergelijke praktijken oneerlijk zijn ten opzichte van de vele vzw’s en ngo’s die het spel wel volgens het boekje hadden gespeeld. Maar toen hoorde ik dat het om zanglessen voor Lesley-Ann Poppe ging. Ja, dan moet je niet twijfelen natuurlijk.”

De andere goede doelen maken er alleszins geen probleem van. “Om geregistreerd te worden moest je een erkende vzw in Brussel of Vlaanderen zijn die zich inzet voor andere mensen of de leefomgeving”, weet Annick Verhoeven van Centrum Therapeutisch Paardrijden. “Een zangcoach voor Lesley-Ann Poppe zit wat mij betreft in een grijze zone. Die werkt bijvoorbeeld eerder op freelancebasis dan als vereniging zonder winstoogmerk, maar dat ie de leefomgeving significant zal verbeteren, staat natuurlijk als een paal boven water.”

‘Onmiddellijke positieve impact’

“Wat wij doen is vaak niet meer dan een druppel op een hete plaat”, zucht Bea Persoons van de vzw Moeders Voor Moeders. “Voor elke jonge moeder die we er terug bovenop helpen, voor elke vondeling die we een toekomst bieden, zal er ooit opnieuw iemand op straat of in de vondelingenschuif belanden. Zanglessen voor Lesley-Ann Poppe daarentegen hebben een onmiddellijke en onomkeerbare positieve impact op de hele maatschappij.”

Toch vraagt Persoons zich nog één ding af. “Die Lesley-Ann Poppe heeft toch ooit nog gezongen in een meidengroep? Ik kan me geen enkele valse noot herinneren… Was dat dan allemaal playback?”

6 reacties op "Zangcoach voor Lesley-Ann Poppe wordt een van de goede doelen bij Music4Life"

  1. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend
    your site, how could i subscribe for a blog web site?

    The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered
    bright clear idea

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter