Koning Albert kant zich tegen DNA-databank

LAKEN – In een van zijn laatste officiële demarches geeft koning Albert te kennen de eventuele oprichting van een DNA-databank Vermiste Personen niet te onderschrijven. Nochtans gaf de Senaat daarvoor op donderdag groen licht.

Om een of andere reden staat koning Albert weigerachtig tegenover een DNA-databank. (Foto: VOKA, Flickr)
Om een of andere reden staat koning Albert weigerachtig tegenover een DNA-databank. (Foto: VOKA, Flickr)

De weigering werpt op de valreep nog een schandvlek op het voor de rest vrij rimpelloze parcours dat de vorst gedurende de afgelopen twintig jaar heeft afgelegd. “Dat heb je met die Coburgs”, sakkert een bron binnen de regering. “Als het hun niet aanstaat, kun je zoveel zwaaien met de grondwettelijke beperkingen van hun rol als je wilt: njet is njet. Al een geluk dat Filip binnenkort koning wordt, of we zouden de wet zelf moeten ondertekenen en verklaren dat de koning zich in de feitelijke onmogelijkheid bevond om te regeren, zoals indertijd met Boudewijn (Boudewijn weigerde in 1990 om de versoepelde abortuswetgeving te ondertekenen, nvdr.).

Net als Boudewijn roept Albert “ernstige gewetensproblemen” in om zijn weigering het voorstel te onderschrijven te rechtvaardigen, maar volgens royaltywatchers is er meer aan de hand. “Begin september start het proces rond het vermeende vaderschap van Delphine Boël”, weet royaltypresentatrice Cathy Pauwels. “De vorst wil koste wat het kost vermijden dat hij daarvoor een wanguitstrijkje zal moeten opsturen waaruit zou blijken dat hij wel degelijk haar vader is.”

Schrik gepakt

Daar hoeft koning Albert echter niet bang voor te zijn, stelt Alain Remue van de cel Vermiste Personen. “In het wetsvoorstel staat duidelijk dat medewerking aan de DNA-databank volledig vrijwillig blijft en dat ze gewoon dient om alsnog een naam te kunnen plakken op de ongeïdentificeerde lichamen die in onze mortuaria liggen. Volgens mij heeft die man de afgelopen maanden gewoon een schrik gepakt van het woord ‘DNA’.”

4 reacties op "Koning Albert kant zich tegen DNA-databank"

 1. Uit goede bron verneem ik dat de weigering op een klein misverstand berust.
  Albert tikte in Google ‘DNA’ en in zag een afbeelding van een spiraaltje.
  Daarom dacht hij abusief dat het een spiraaldraagster database zou zijn.
  En nu Koning Albert weer gewoon Prins Alberto is kan hij die fout niet meer ongedaan maken.

  Beantwoorden.
 2. Jo De Poorter & Kathy Pauwels · Bewerken

  Nu, jaren na datum, uit het DNA-staal van Koning Albert blijkt dat Delphine Boël zijn dochter is, eist de kersverse prinses Delphine via de rechtbank een DNA-staal van zijne prinselijkheid Laurent om aan te tonen dat hij GEEN zoon van Albert is maar wel van Adamo. “Nu ik lid ben van de koninklijke bende, zal ik eens orde op zaken stellen in deze varkensstal,” aldus een strijdvaardige Delphine. “Er zijn er hier namelijk aan paar te veel die aan de dotatiebaxter hangen. Ik heb nog een aantal jaren achterstal op te halen. Zeker nu Jambon de subsidiekraan voor mijn kunst toegedraaid heeft.” Ondertussen vernemen we via het persbureau Belga dat koningin Paola met een appelflauwte voor observatie in een Italiaans ziekenhuis opgenomen is.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter