Pleegzorg Vlaanderen Verlaagt Standaard om Tekort Aan Pleeggezinnen Op te Vangen

PleegzorgVlaanderenBRUSSEL – Er dreigt een groot tekort aan pleeggezinnen in België. Daarom pleit de organisatie Pleegzorg Vlaanderen voor een herziening van de selectieprocedure. Zo zouden pleegouders niet langer een bewijs van goed gedrag en zeden moeten kunnen vertonen, komen kettingrokende ouderparen opnieuw in aanmerking en zal ook langdurige werkloosheid niet langer negatief meespelen in de evaluatie. “Integendeel”, aldus Valerie Vondelings van Pleegzorg Vlaanderen. “Door de dotatie per pleegkind op te trekken van 15 euro per dag tot 60 euro willen we mensen zonder job net stimuleren om uit hun hangmat te klimmen en zich toch nuttig in te zetten voor het maatschappelijk welzijn.” (JDL)

2 reacties op "Pleegzorg Vlaanderen Verlaagt Standaard om Tekort Aan Pleeggezinnen Op te Vangen"

  1. sorry he maar dit vind ik als pleegouder niet kunnen zijn ze dan niet beter af in een ckg!geen attest van goed gedrag en zeden zijn ze op hun kop gevallen of wat.laat de kinderen dan bij hun ouders dan zijn ze mechien nog beter af.als mensen niet geneigd zijn om te gaan werken voor hun gezin zijn ze dan bekwaam om kinderen een goed voorbeeld te geven?dat ze dan de bestaande pleeggezinnen kans geven op een kindje extra.die gezinnen financieel ondersteunen zo dat ze kunnen uitbreiden.zij hebben al de ervaring om met pleegkinderen om te gaan.kinderopvang goedkoper te maken voor die gezinnen enz. wanneer je je kinderen bloot stelt aan sigaretten rook ben je niet verantwoord bezig in cafetaria’s en openbare ruimtes mag je niet roken omdat het volgens volksgezondheid niet gezond is.baby’s hebben meer kans op wiegendood en kinderen kunnen astma ontwikkelen.waar zit het verstand van pleegzorg!!

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter