Theologen ontwikkelen superefficiënt gebed dat God tot 1000 keer sneller gunstig stemt

Een internationaal team toptheologen heeft, in opdracht van de KU Leuven, een nieuw, uiterst efficiënt gebed ontwikkeld. Het kan God de Vader tot 1000 keer sneller gunstig stemmen dan de klassieke rozenkrans. Dat maakte de universiteit bekend tijdens een persconferentie.

Het nieuwe gebed stemt God tot 1000 keer sneller gunstig.
Het nieuwe gebed stemt God tot 1000 keer sneller gunstig.

Hoofdonderzoeker prof. Isodoor Lindeplaque, doctor in de Hoogrendementsliturgie, is enthousiast. “Voortbouwend op het principe van de alwetendheid van God, hebben we een aantal klassieke gebeden genomen en alle redundante passages weggeknipt,” legt hij uit. “Zonder al te technische te worden: een Wezen dat kennis heeft van alles wat is, was en ooit zal zijn, hoef je niet meer te vertellen dat Zijn wil geschiede, op aarde als in de hemel. Net zomin hoef je de moeder van Zijn zoon er op te wijzen dat zij gezegend is boven alle vrouwen.”

Door deze inzichten te combineren met moderne datacompressietechnieken uit de computerwetenschap kon Lindeplaques team een gebed ontwikkelen dat in 242 bytes even veel vroomheid bevat als ongeveer 10 volledige paternosters. Enige minpuntje: Je hebt een computer of smartphone nodig om het te bidden. Al ziet Lindeplaque dat niet als een obstakel: “De moderne geloofsbelijdenis is steeds meer een digitale geloofsbelijdenis. De meeste gelovigen hebben tegenwoordig wel een laptop of smartphone ter beschikking. En de efficiëntiewinsten vallen niet te ontkennen: hoe minder tijd we nodig hebben om God te behagen, hoe meer tijd we kunnen vrijmaken voor andere en leukere dingen in ons leven.”

Het nieuwe gebed werd reeds twee jaar geleden afgewerkt, maar het kon, omwille van legale restricties rond het toekennen van patenten, nu pas bekend gemaakt worden. “De Hoogrendementsliturgie is een relatief jonge tak van de theologie en bij wijlen erg competitief,” licht Lindeplaque toe. “We willen natuurlijk niet dat een concurrerende religie met de pluimen gaat lopen. Hier is, dat begrijpt u, behoorlijk wat geld mee gemoeid. Oecumenische spionage is in onze sector altijd een risico.”

6 reacties op "Theologen ontwikkelen superefficiënt gebed dat God tot 1000 keer sneller gunstig stemt"

 1. Een toptheoloog is gewoon een theoloog die op 20-jarige leeftijd al pak 50 paternosters versleten heeft. Geen wonder dat zo’n kerel daar iets op wil vinden. Je zou voor minder.

  Maar zal het ooit wat opbrengen? “Zij die later zijn gekomen, die krijgen even veel. De vroegen en de laten een evenredig deel”.

  Bidden dient om mensen suf te maken. Je kunt even goed een joint roken en dan naar de kerk gaan. Alles lijkt gewoon stukken interessanter.

  De meeste theologen durven geen wiet roken omdat ze bang zijn om daardoor hun geloof kwijt te geraken. Zoals ze van alles bang zijn. Vooral van hun eigen gedachten. Anders kom je gewoon zo ver niet?

  Nogal wat geestelijken vallen zowat van hun stok als ze een kind zien. Doch als er wat gebeurt gaan ze MEKAAR DEKKEN door proberen de flikken voor de zot te houden, in verwarring te brengen, en indien mogelijk het op een ander te gaan stoken.

  Natuurlijk zijn ‘ze niet allemaal zo’, maar met gelovigen van allerlei slag blijft het uitkijken.

  Beantwoorden.
 2. Super satire! Ik heb net zelf een paar kritieken gepost op de site van Kerknet.be omtrent de nieuwe vertaling van het Onze Vader. Daarbij gaf ik als nederige, degelijke basis eerst de vertaling mee van mijn liefste toptheoloog en bijbelse (woestijnmens)kenner, André Chouraqui. Die gaat zo: “Notre père des ciels, ton nom se consacre, ton royaume vient, ton vouloir se fait, comme aux ciels sur la terre aussi. Donne-nous aujourd’hui notre part de pain. Remets-nous nos dettes, puisque nous les remettons à nos débiteurs. Ne nous fais pas pénétrer dans l’épreuve, mais délivre-nous dus criminel”. Mijn eigen supergecondenseerde van Jezus-afkomstige-gebed is daar (losjes) op gebaseerd…

  Beantwoorden.
 3. En als voorlopige afsluiter heb ik bij de Kerknetmensen en meisjes dit toegevoegd:
  ” In de vorige eeuw kon de clericus de bevoogde gelovige inperken door “bekoring” op seksuele manier te duiden. Dat scheve denken, daar zijn wij nu wel van af geraakt, na de openbaring van het grove wangedrag en de hemeltergende hypocrisie van bepaalde herders-pastoors.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter