BREAKING: Dit ligt er morgen op tafel tijdens de Nationale Veiligheidsraad

Foto: Carlos Delgado; CC-BY-SA

Brussel – Morgen komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen. Eerste minister Wilmès, de ministers-presidenten van de deelstaten en de federale ministers bevoegd voor Justitie, Landsverdediging, Binnen- en Buitenlandse Zaken verzamelen om een eventuele aanpassing van de Corona-maatregelen te bespreken.

Dit zal er morgen ter tafel gelegd worden:

 • Enige balpennen van het merk “Bic”
 • Papieren in A4-formaat, bedrukt
 • Lederen onderleggers
 • Microfoons
 • Snoeren die de microfoons bedienen met het elektriciteitsnetwerk
 • Lege glazen en een assortiment waterflesjes
 • De smartphones van de deelnemers, zodat ze indien gewenst een tweet kunnen versturen

3 reacties op "BREAKING: Dit ligt er morgen op tafel tijdens de Nationale Veiligheidsraad"

 1. De leden van de Veiligheidsraad worden verzocht geen enkel probleem op tafel te leggen. Omwille van mogelijk besmettingsgevaar is er een veegdienst voorzien die, met een door de overheid goedgekeurd mondmasker, dat ze na lang zoeken gevonden hebben, en een gesteriliseerde veegborstel alle problemen van tafel veegt. ‘Problemen op tafel leggen?’, zou onze premier (in het Frans) gezegd hebben – eigen vertaling – ‘dat is vragen om problemen.’

  Beantwoorden.
  1. Vorig jaar had ik het er al over, het fundamentalisme van de medische zorg. Ik was vandaag in Nederland, ik zat op een terras, tegenover me zaten twee mensen aan een tafel, man en vrouw. (Gezondheid.) De vrouw zat eigenlijk pal tegenover me. Er lag een formulier op tafel om ‘uw gezondheidsklachten’ in te vullen, checklist gezondheid. Tot en met benauwdheid. Ja met 35 graden is wel wat benauwend. Ik was er maar kort. Ze vulden het in, ze ontleenden er een zeker prestige aan.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter