Jacky Lafon niet in de nieuwe Hunger Games

Op de receptie na de persconferentie werd het nog heel gezellig
Op de receptie na de persconferentie werd het nog heel gezellig

LEUVEN – De geruchten kloppen niet. Actrice Jacky Lafon zal niet een van de hoofdrollen vertolken in ‘Catching Fire’, het vervolg op de immens populaire tienerfilm ‘The Hunger Games’. Het was de actrice zelf die op een druk bijgewoonde persconferentie uitsluitsel gaf: “Ik werd gisteren in de late namiddag wakker en hoorde en las overal dat ik de rol van Wiress in ‘The Hunger Games’ zou spelen. Ik begon aan mezelf te twijfelen. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik toehap voor rollen die later niet opportuun blijken te zijn. Samen met mijn manager hebben we besloten om de geruchtenmolen stop te zetten. Ik zie het niet zitten om de rol van Wiress te vertolken. Het spijt me maar ik moet om verschillende redenen deze kelk aan mij laten voorbij gaan.”
Lafon, die faam verwierf als Rita Van Den Bossche in de succesvolle reeks ‘Familie’, probeert duidelijk komaf te maken met haar imago van permanent dronken zwakzinnige. Het personage Wiress is een verwarde dame met de bijnaam Nuts, die enkel in hermetische, monosyllabische zinnen spreekt. Dat soort personages wil Lafon voortaan vermijden. Ook andere actrices, onder wie Jeanine Bisschops en Dani Heylen, die voor de rol genoemd werden, gaven aan zich niet lekker te voelen bij de rol in de multimiljoenenproductie van de ‘Hunger Games’-trilogie. Er zit allicht niets anders op dan te wachten op officiële berichten van de filmmakers zelf. (LvS)

Laat een reactie achter