Godot eindelijk gearriveerd: ‘schuld van NMBS’

BRUSSEL – In een persbericht laat Godot weten dat hij op zijn bestemming is aangekomen. De man vertrok in 1952 en liep vervolgens 67 jaar vertraging op op de Belgische spoorwegen.

“Door toedoen van de NMBS is mijn reis langer uitgevallen dan gepland”, zucht Godot aan de telefoon. “Mannekes, wat een amateurisme was me dat! Die treinen rijden maar stipt onder zéééér sporadische omstandigheden. Koperdiefstal, afgeschafte treinen, spoorstakingen, te veel bladeren op de sporen, vriestemperatuur, atmosferische oorzaken, spoorstakingen, persoonsongevallen, kinderen op het spoor, conducteurs die niet komen opdagen, kapotte bovenleidingen, stroompannes, kabeldiefstal, problemen aan de overwegen, spontane stakingen, verouderd materiaal, algemene problemen aan het treinstel, specifieke problemen met de koppeling, werken aan het spoor, storingen op het net, spoorstakingen: het zijn slechts enkele redenen van de vele vertragingen die ik opliep.” Wat de inmiddels hoogbejaarde man nog het meest dwarszit, is het gebrek aan communicatie bij de NMBS. “Voor ik het wist, waren er 67 jaren verstreken en is de Koude Oorlog blijkbaar voorbij!”

Pinten gaan pakken

Godot vertrok in 1952 en liep vervolgens 67 jaar vertraging op op de Belgische spoorwegen

Godot had in 1952 met twee oud-studiegenoten afgesproken aan de Dorpslinde van Massemen. “Ja, ge kent dat hé, we wilden gezellig pinten gaan pakken. Ik zei nog: ‘ik kom met de trein! Dan kan ik een paar pinten extra drinken!’ Maar toen ik gisteravond eindelijk aan de linde arriveerde, vernam ik dat mijn oude makkers, Estragon en Vladimir, ondertussen zijn overleden. (stil) Blijkbaar hadden ze al jaren geleden in meerdere talen het bericht de wereld ingestuurd dat ze op mij aan het wachten waren. Maar ja, niemand wist hoe ik eruit zag hé.”

In een korte reactie laat Bart Crols, de woordvoerder van de NMBS, weten de vertraging te betreuren. “De man kan een klacht neerleggen via onze website en daar ook een vertragingsattest genereren. We danken hem voor zijn begrip.”

5 reacties op "Godot eindelijk gearriveerd: ‘schuld van NMBS’"

  1. Godot, is dat niet de bedenker van dat populaire KETNET-programma W817?
    Enfin, ik zit niet op Godot te wachten, wel op: mijn achterstallige stempelgeld van 3 jaar na mijn schorsing bij de RVA, de hopelijk positieve uitslag van mijn HIV-bloedtest en mijn vrouw die na drieëntwintig jaar nog altijd niet terug is van de Sarma. En vooral die enveloppe witte poeier die ik dringend nodig heb maar die navenant wat ik in de gazet lees altijd maar op verkeerde adressen geleverd wordt: na Francken, Beke en Tommelein nu tot in Down Under.

    Beantwoorden.
  2. Estragon en Vladimir waren ook mijn vrienden, al waren ze wat ouder dan ik. Zij zijn jammer genoeg te vroeg komen te gaan, wat we niet kunnen zeggen van Godot, die te laat ging om te komen. Ik heb Godot nooit ontmoet, maar ze vertelden zoveel over hem dat ik ook op hem gewacht heb – en velen met mij. Dat hij nu gearriveerd zou zijn, verwondert mij daarom ten zeerste. Want neen, ik heb hem nog altijd niet gezien. Intussen ben ik wel het wachten beu, Want wie weet, betaalt hij mij straks misschien een gewone Stella, terwijl ik intussen aan de Duvel zit.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter