Opvolgers paus dienen zich aan

VATICAANSTAD – Nog geen dag nadat het Vaticaan heeft bevestigd dat Paus Benedictus XVI op 28 februari 2013 zal aftreden, verdringen aspirant-pausen zich aan de poorten van het Apostolisch Paleis in Vaticaanstad. Tussen de goddelijke troonpretendenten ook enkele BV’s en mediafiguren, waarvan sommigen niet kansloos voor de hoofdvogel.

"Het zou eigenlijk niet meer dan normaal zijn dat ze mij vragen." (Foto: JJ Mekes CC BY-SA 3.0)
“Het zou eigenlijk niet meer dan normaal zijn dat ze mij vragen.” (Foto: JJ Mekes CC BY-SA 3.0)

Er werd al langer gefluisterd dat Jan Hoet wel eens een grote kans maakt om het bisschopsambt van de Heilige Petrus in de wacht te slepen. Hoet is immers al geruime tijd kunstpaus en is zeker voldoende oud en ziek om als opvolger te dienen. Aangezien zijn voorkeur echter naar actuele kunst uitgaat, zal Hoet allicht te progressief bevonden worden.

Nil volentibus arduum

Meer kans maakt duidelijk Bart De Wever, zo klinkt het ook in het lokale Italiaanse dagblad Squaddra Mussolini: “Mijnheer De Wever zou de perfecte gids zijn om de katholieke kerk verder te leiden langsheen het rechts-conservatieve pad dat een lange lijn van pausen reeds voor ons heeft uitgestippeld. Aangezien de huidige paus nog een zware stempel zal kunnen drukken op het stemgedrag van de bisschoppen, is de Duitsminnende aard van mijnheer De Wever een duidelijk pluspunt, alsook zijn schier vlekkeloos Latijn.” De Wever zelf laat geen twijfel bestaan omtrent zijn ambities: “Er is geen vezel in mijn lichaam die er aan denkt om mijn burgemeesterssjerp in te ruilen voor een zitje in de federale regering, maar voor een goddelijk ambt … dat is toch wel iets anders. Antwerpen is de schoonste stad van de wereld, maar Rome is toch nog net iets schoner.”

Ook gewezen beste wielrenner aller tijden, Roger De Vlaeminck, maakt volgens zichzelf een hele grote, zoniet de grootste kans om kerkvorst te worden. De Vlaeminck, die de intellectuele, spirituele en charismatische skills van alle pausen sinds Petrus maar zo-zo inschat, vindt dat het hoog tijd wordt dat “een echte klasbak zoals hijzelf of zijn broer aan het hoofd van de katholieke kerk komt te staan.”

Eigen bodem

Maar ook binnen Italië zelf sijpelen de namen van bekende kandidaten binnen. Zo wordt Silvio Berlusconi door zijn entourage naar voren geschoven als mogelijke opvolger. Dat Berlusconi over verschillende troeven beschikt om het tot volgende paus te schoppen trekt niemand in twijfel: de mediamogol en voetbalmecenas spreekt een vlot woordje Italiaans, staat bekend om zijn uitgesproken devotie voor het Kruis en heeft bovendien veel ervaring met het toedekken van seksuele aberraties.

Het gelobby en getrouwtrek rond de invulling van het pauselijke ambt zal duidelijk op het scherp van de snee worden gespeeld. Verwacht wordt dat er nog voor Pasen een nieuwe opperdienaar van de almachtige Schepper zal worden aangesteld.

5 reacties op "Opvolgers paus dienen zich aan"

  1. dienen duits eeft et ook nie lang uitgezongen spijtig want zebben in zijn land veel verstand van toplossen van doverbevolking van al da vreemd volk met raar hoejen en pampelotten en sigeuners me lange vingers
    dasse maar berluskoonie pakken want dienen eeft verstant van tvrauvolk en hoe dagge der kunt voor zorgen dat die niks te koeten emmen want die van ons kan ook nogal zaagen

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter