Is dit de meest blanke zwarte ooit?

AMSTELVEEN – Maak kennis met Willem. Een doodgewone jongen zoals er in Amstelveen, de Nederlandse stad waar hij woont, dertien in een dozijn rondlopen. Er is maar één ding anders aan hem. Willem is zwart.

Niets aan zijn uiterlijk verraadt dat de kleine Willem eigenlijk een zwarte is. (Foto: PublicDomainPictures.net)
Niets aan zijn uiterlijk verraadt dat de kleine Willem eigenlijk een zwarte is. (Foto: PublicDomainPictures.net)

Op straat zou je hem gewoon voorbijlopen. Er is in zijn uiterlijk niets dat verraadt dat Willems over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over- over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over- over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-over-grootvader ooit uit Afrika migreerde, op zoek naar een betere toekomst.

Noch zijn blonde haren, noch zijn blauwe ogen, noch zijn blanke huid, noch zijn Kaukasische jukbeenderen doen vermoeden dat er zwart bloed door zijn aderen stroomt.

Toch is ie een echte zwarte. Willem deelt maar liefst 99,99 procent van zijn DNA met andere zwarten. Mocht Willem later met een Afrikaanse vrouw trouwen, dan zouden ze samen kinderen kunnen krijgen.

Voetbal en hiphop

Willem houdt, zoals veel zwarten, van voetbal en hiphop. Daarnaast is hij evenwel verzot op boerenkool met worst, en hij houdt er ook een uitgebreide blanke vriendenkring op na. Toch houdt ie z’n Afrikaanse roots angstvallig voor hen geheim, uit angst om uitgesloten te worden en om zijn kansen in de maatschappij niet in gevaar te brengen. Zelfs zijn beste vrienden weten niet dat Willem een zwarte is.

“Ik weet zeker dat ik een hoger diploma zal halen, een betere baan zal vinden en een rijker en meer succesvol leven zal lijden als de mensen maar denken dat ik blank ben”, aldus de zwarte jongen.

Alleen de makkers in de voetbalploeg hebben een vaag vermoeden dat Willem zich anders voordoet dan ie is. “Sinds kort groeit er op sommige plekken een beetje kroezelhaar bij onze Willem. En als we er naar wijzen, bedekt hij zijn schaamstreek en trekt hij zich verder terug in de douchekabine. Verdacht”, speculeert een ploegmaat van de jonge Afrikaan.

Willem is niet zijn echte naam. Om zijn anonimiteit te waarborgen hebben we een willekeurige foto van een blank kind bij dit artikel gezet.

7 reacties op "Is dit de meest blanke zwarte ooit?"

 1. Het feit dat hij er als een echte bleekscheet uitziet is misschien een gevolg van het zwaar vervuilende vocht dat daar bij de Amstel gebrouwen wordt? Willem mag er dan wit uitzien, dat hij blij is dat hij nog leeft!

  Beantwoorden.
 2. Wat voor ne flauwe zever is dat met dat DNA? Mijn vrouw en ik delen MAXIMAAL 3% hetzelfde DNA en toch lopen er 2 nakomelingen rond, ne gele en ne zwarte. Akkoord, echt geliefd bij buren en vrienden zijn ze niet, maar ze zijn gezond, ze kunnen nakomelingen krijgen, en zullen ooit als volwaardige burgers aanspraak maken op hun deel van de koek die onze Sociale Zekerheid uitdeelt.
  PS: Nooit echt geweten waar die overige 97% vandaan kwamen…

  Beantwoorden.
 3. Als ik op een avond wakker zou worden naast mijn Afrikaanse vriendin en ze zou er uitzien als Willem? Ik zou me gewoon een aap verschieten en rap weglopen.

  Of ik kruip op mijne moto en rij een paar honderd km en kom dan terug kijken of ze nog niet haar eigen terug geworden is? Want met Kaukasische wijven heb ik het al lang gehad.

  Poezen zijn gewoon leuker dan vrouwen. Spijtig dat mijn poesje eigenlijk een kater bleek te zijn. Maar pak nou hoe snoezelig hij in de kleerkast ligt. Op mijn lief haar jeans. Geen enkele vrouw kan ooit zo snoezelig in een kleerkast kruipen.

  Beantwoorden.
 4. Willem heeft als zwarte duidelijk te lang in de zon gelegen: helemaal ‘afgeschenen’. En inderdaad: daarvan gaat ook je haar ‘vanonderen’ kroezelen. Ga maar eens kijken op de vele naaktstranden in zijn thuisland.
  Heb ik zelf al eens gedaan. Nooit meer: ik heb een ganse dag moeten kotsen bij het aanschouwen van zoveel rimpels, vetkwabben, hangborsten en -pieten terwijl ik gehoopt had van een resem strakke lijven tegen het… lijf te lopen. ‘In my dreams’ dus. En dat is toch niet hetzelfde als ‘in het echt’.

  Beantwoorden.
 5. Als je een hele dag moet ‘kotsen’, moet je dringend van voer veranderen. Snowy is een welgemanierde kat. Echt waar hé, heb hem nog NOOIT zijn gevoeg zien doen.

  Snowy spreekt kleine woordjes. Het eerste wat hij doet als hij buiten gaat is zijn klauwen scherpen aan altijd dezelfde boom. Soms ligt ie 24 uur in de zetel.

  Alles is nog heel aan hem. Aan mij ook. Hier in Wallonië rijden ze als zotten. Vorige week 2 katten en een eekhoorn. Wie zet er nu een haan in zijn vlag? Het blijft een soort van kieken.

  Bij het kleinse gat gaan ze inhalen. Van Durbuy tot Sittard kom je één flitspaal tegen. In Antwerpen soms 5 per km. De overlijdingskans is 2x groter. Daar zal ik dan maar mee moeten leven.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter