*BREAKING* : Opnieuw Amerikaan president van Verenigde Staten

In de race naar het Amerikaanse Witte Huis is uiteindelijk een Amerikaan als overwinnaar over de streep gekomen. Dat nieuws geraakte zopas bekend.

Voornamelijk Amerikaanse Democraten en Republikeinen trokken in de afgelopen dagen naar de stembus om hun keuze uit te spreken. Op die manier kon het gebeuren dat er uiteindelijk een Amerikaan aan het langste eind van de verkiezingsslag trok, en zo de felbegeerde presidentstitel in de wacht kan slepen. De Amerikaan wordt gedurende de komende vier jaar zowat de machtigste persoon op de planeet.

In de race naar het Amerikaanse Witte Huis is uiteindelijk een Amerikaan als overwinnaar over de streep gekomen. (Foto: commons.wikimedia.org)
In de race naar het Amerikaanse Witte Huis is uiteindelijk een Amerikaan als overwinnaar over de streep gekomen. (Foto: commons.wikimedia.org)

De nieuwe president benadrukt dat origine geen enkele rol heeft gespeeld in de uitkomst van de verkiezingen. ‘Ik ben nu eenmaal een Amerikaan’, klonk het bij de overwinningstoespraak. ‘Herkomst is hier bij ons van geen enkel belang’.

Stoemelings toeval

Ondertussen begint het op sociale media van over de hele wereld reacties te regenen op het feit hoe het komt dat de 45ste president van de Verenigde Staten op rij de Amerikaanse nationaliteit heeft. ‘Gewoon stoemelings toeval zeker’ volgens de ene, ‘Een zuivere complottheorie van ‘k zal u gaan hemmen’, beweert de andere.

Meer nieuws volgt later.

Eén reactie op "*BREAKING* : Opnieuw Amerikaan president van Verenigde Staten"

Laat een reactie achter