Allah komt om door vreugdeschoten in Libië

SIRTE – In het volksfeest dat losbarstte na de vangst en dood van kolonel Khaddafi zijn schoten gelost die indirect tot de dood van het islamitische opperwezen Allah zouden hebben geleid. Het nieuws van de dood van de godheid zette een zware domper op de feestvreugde in Libië.

Een verdwaalde kogel zou het astrale lichaam van de godheid doorboord hebben.

Amper een paar uur nadat de Libische leider Mo’ammar al Khaddafi gedood werd door Libische rebellen, raakte bekend dat Allah zwaargewond raakte door verdwaalde kogels. Die bleken afkomstig te zijn uit een AK-47, een machinegeweer dat al tientallen jaren erg in zwang is om vreugdeschoten af te vuren. Aangezien De Sublieme zoals de meeste transcendente wezens in de hemel resideert en er in Sirte massaal in de lucht werd geschoten om de dood van de broeder-leider te vieren, gaat de Libische overgangsregering voorlopig uit van een ongelukkige samenloop van omstandigheden en wordt kwaad opzet uitgesloten. Forensisch onderzoek op het astrale lichaam van het opperwezen moet verdere duidelijkheid scheppen.

In de nacht van donderdag op vrijdag verspreidde zich het gerucht dat De Almachtige in een Libisch ziekenhuis aan Zijn verwondingen bezweken was. “Allah is dood, Allah is dood! En wij hebben Hem vermoord!”, scandeerde de wanhopige Libische filosoof al-Nit`ci op de nationale televisie, waarop in het hele land paniek uitbrak.

Enkele van de rebellen die enkele uren daarvoor nog vreugdeschoten hadden gelost werden opgepakt. “Wie had kunnen bevroeden dat De Verhevene zich uitgerekend boven Sirte zou bevinden?”, schreide een ontredderde Mahmout al-Jawad. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen op beschuldiging van onvrijwillige doodslag.

De islamitische wereld reageerde geschokt op het nieuws dat het sluitstuk van hun levensbeschouwing overleden is. Van Marrakesh tot Singapore hulden miljoenen gelovigen zich in diepe rouw. Anderen reageren vol ongeloof en claimen Allah nog gezien te hebben in de glimlach van een kind of de schoonheid van een bloem.

Hersendood

Desondanks hebben islamitische geneesheren vrijdag omstreeks 21.00 uur onze tijd De Alwetende officieel hersendood verklaard. Daarom vestigen tal van moslims nu hun allerlaatste hoop in een snelle verrijzenis. Allah zou immers niet het eerste opperwezen zijn dat zo’n huzarenstukje kan bewerkstelligen.

Ook in het westen bleven de reacties niet uit. President Obama betoonde zijn diepe medeleven en dat van de Amerikaanse burgers “met alle ontredderde moslims tijdens deze beproeving”. Paus Benedictus XVI condoleerde de islamitische gemeenschap en gaf te kennen “alle zoekende zielen van harte te verwelkomen binnen de katholieke kerk”. Waarnemers vermoeden dat de dood van de godheid de overgang naar een seculiere samenleving in de islamitische wereld kan bespoedigen.

2 reacties op "Allah komt om door vreugdeschoten in Libië"

Laat een reactie achter