Het Journaal maakt zich op voor een bloedstollende seizoensfinale

BRUSSEL – Vanavond zendt de VRT de seizoensfinale van Het Journaal uit. Er is een heel seizoen opgebouwd naar enkele spannende cliffhangers. De fans zijn alvast razend benieuwd naar wat ongetwijfeld een hoogtepunt wordt van een jaar lang actualiteit.

Ronny Snelders gaat de seizoensfinale van het Journaal thuis bekijken, in zijn zetel. (Foto: Flickr)
Ronny Snelders gaat de seizoensfinale van het Journaal thuis bekijken, in zijn zetel. (Foto: Flickr)

Blijft Griekenland in de Eurozone? Welke bekende figuur uit binnen- of buitenland zal straks het loodje leggen? Raakt de pensioenhervorming nog voor het zomerreces gestemd? Het zijn maar enkele van de vele vragen die de honderdduizenden trouwe kijkers van Het Journaal zich allemaal stellen.

“Ik heb vrienden uitgenodigd om straks te komen kijken”, vertelt Joy (27), een trouwe fan die naar eigen zeggen nog geen enkele aflevering van Het Journaal heeft gemist de afgelopen drie jaar. “Het wordt gewoon té spannend. De manier waarop ze al een hele week naar een Grexit zitten op te bouwen: nagelbijten, echt!”

Het Journaal is zo populair bij jongeren dat ook Rock Werchter de seizoensfinale zal uitzenden op een groot scherm. “Ik kijk vanavond so-wie-so naar Het Journaal”, bevestigt festivalganger Antonio (19) met klem. “De keuze tussen Christine & The Queens en Wim De Vilder is een no brainer.

Dimitri Bontinck

Met Thé Lau is er alvast een belangrijk personage om het leven gekomen deze week, en door de aanslagen in Koeweit, Tunesië en Frankrijk hebben ook heel wat figuranten al het loodje gelegd. Kevin (23) hoopt dan ook vurig dat de rest van de cast vanavond in leven blijft. “Het zou goed zijn mocht Dimitri Bontinck nog een seizoen meedraaien. Het Journaal kan zo’n comic relief wel af en toe gebruiken.”

Maar dé belangrijkste vraag blijft toch of Griekenland zijn schulden niet meer zal kunnen terugbetalen. “Onze scriptwriters zijn dat verhaal over het Griekse bankroet nu al jaren aan het rekken. Ik kan de fans geruststellen: er zal vanavond nog iets heel dramatisch gebeuren”, bekent hoofdredacteur Björn Soenens. “Ik kan helaas nog niet verklappen in welke richting precies.”

De seizoensfinale van Het Journaal wordt vanavond 19.00 uur uitgezonden op Eén. Het Journaal is er terug vanaf september.

2 reacties op "Het Journaal maakt zich op voor een bloedstollende seizoensfinale"

 1. Ik vond het allemaal zeer voorspelbaar: ook al werd Tom Boonen geen Belgisch kampioen, toch ging de bijdrage over het kampioenschap voor 80% van de tijd over hem. Die verwachting werd voor 100% ingelost. Zelfs al was hij niet aan de start verschenen, dan nog zou het hoofdzakelijk over hem zijn gegaan.
  Bij de VRT vindt men al lang dat alle andere renners er voor spek en… boonen bij rijden. En dat er niks mis is om ’s man’s gat te likken.
  Het is BIJNA zo erg als de goddelijke adoratie die ze hebben voor de rode duivels… en voor de Liberale excellenties die continu hun broek komen verslijten op de met ons belastinggeld betaalde studiostoelen.
  Neen, dan is de laatste seizoensaflevering van Thuis veel meer onvoorspelbaar gebleven en zijn de rooie rakkers al lang de deur uit aan de Reyerslaan.

  Beantwoorden.
 2. Ik zat er volledig naast dit jaar, ik geef het toe: Eddy Wally is blijven leven en België heeft toch meer dan 3 medailles gehaald op een soort van light-Olympische Spelen.

  Het viel me wel wat tegen dat Bart De Wever weinig aan bod kwam in de seizoenfinale, heeft nochtans de laatste jaren steeds een belangrijke rol gespeeld in verschillende verhaallijnen, telkens gekenmerkt met veel spannende plotwendingen. Ze zijn er hem toch niet aan het uitschrijven ??

  Ik kijk al uit naar september: welke voetbalploeg ontslaat welke trainer ? halen we onze loonhandicap met de buurlanden in en vooral… om welke reden gaat de NMBS staken: te weinig loon?, te veel loon?, te weinig vakantie?, te onveilig?, te veel sigarettenpeuken op het perron ?

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter