Welgestelde Brasschaatse familie naar Duitsland gedeporteerd

BRASSCHAAT – In het holst van de nacht zijn bij een razzia acht leden van een welgestelde familie opgepakt en naar Duitsland gedeporteerd. Hiermee komt de regering-Di Rupo tegemoet aan een nieuw internationaal verdrag dat Europese landen verplicht om mensen met krulletjes en een groot vermogen naar Duitsland uit te wijzen.

Doel van de raid was de welgestelde Jean-Marie P. (Foto: Tim Dobbelaere, CC BY SA 2.0)
Doel van de raid was de welgestelde Jean-Marie P. (Foto: Tim Dobbelaere, CC BY SA 2.0)

Omstreeks half drie eergisterennacht beukten leden van het Speciaal Interventie Team de voordeur in van de villa van een welgesteld gezin in Brasschaat. Alle aanwezige familieleden werden in een bestelwagen van het leger geduwd en vervolgens op een trein richting Beieren gezet. De hele operatie duurde volgens de politie slechts drie uur.

Het doelwit van de raid was Jean-Marie P., een man met krulletjes en een groot vermogen die doorgaans graag in de luwte blijft. Hij maakte fortuin in de reguliere voetbalcompetitie en was tot voor kort vooral actief in de communicatie- en marketingwereld. In een reactie op de Duitse televisie zegt de man niet te begrijpen waarom hij hardhandig gewekt werd om de rest van zijn leven in Zuid-Duitsland door te brengen. “Ich komme complät aus den Luft gefallen”, snikte de man tijdens een exclusief interview waarvoor ZDF 10 000 euro neertelde. “Ich habe in ganz mein Leben Niemand Unrecht ahngetan. Es ist mich ein Ratsel warum ich nun mit meine Klicken und Klacken richtung Bayern flüghe.” “Het was verschrikkelijk”, getuigt ook dochter Debby P. in een reportage waar Voor De Show op VTM 7000 euro voor betaalde. “Ik heb wel twee nagels gebroken toen die grimmige agenten me ruw uit mijn bed sleurden. Bovendien kan ik geen Duits, zoals mijn vader, en kan ik me hier dus onmogelijk behelpen.”

Werkkamp

Volgens de Duitse autoriteiten ontweek de man, die zijn inkomen tegenwoordig voornamelijk uit lezingen in Duitsland haalt, al geruime tijd de Duitse fiscus. Daarom wordt de hele familie nu in een werkkamp opgesloten, waar het zal moeten arbeiden om de deurwaarders- en andere vorderingskosten te compenseren. Daartegen heeft Nicolas L., een schoonzoon van Jean-Marie P., wel al ernstig bezwaar aangetekend: “Voor minder dan 3000 euro per dag kom ik mijn barak niet uit”, liet hij in een relatief goedkoop interview met de Frankfurter Algemeine optekenen.

Intussen blijft het bang afwachten wat er met de andere schoonzoon Sam G. is gebeurd. “Wij werden onmiddellijk na aankomst in het station van München gescheiden door bijzonder brutale agenten met blaffende honden”, herinnert diens echtgenote Kelly P. zich. “Wij moesten allemaal aan de linkerkant gaan staan, maar Sam werd samen met de kleinkinderen hardhandig de andere kant op gematrakkeerd. Ik heb opgevangen dat ze in een en of ander concentratiekamp ofzo terecht zouden komen? Ik begrijp het niet. Sam kan zich al zo moeilijk concentreren.”

Eén reactie op "Welgestelde Brasschaatse familie naar Duitsland gedeporteerd"

Laat een reactie achter