Man (57) ontsnapt ternauwernood aan verijdelde aanslag; zit intussen veilig thuis tv te kijken

ANTWERPEN/KESSEL-LO – De 57-jarige Lodewijk Browaeys uit Leuven is vandaag op het nippertje aan een drama ontsnapt. Omstreeks 10:45 uur reed een voertuig met hoge snelheid De Meir op. Browaeys, die zich uitgerekend net op dat moment in Antwerpen bevond, is blij dat hij het allemaal kan navertellen.

Lodewijk Browaeys houdt niet van drukke winkelstraten. ‘Dat is mijn redding geweest.’ (Foto: Zyalistix)

“Ik kom normaal niet zo vaak buiten”, getuigt de man met de daver op het lijf, “maar vandaag was het mooi weer en ik had een nieuwe broek nodig. Ik dacht dus: laat ik eens naar Antwerpen gaan. Ik heb gehoord dat ze daar broeken hebben. En inderdaad, dat was niet gelogen.”

Browaeys beseft dat hij vandaag door het oog van de naald is gekropen. “Het had zomaar eventjes gekund dat ik op De Meir had gelopen, net wanneer er een auto met hoge snelheid door scheurde”, vertelt de Leuvenaar. “Echter, niet graag in drukke winkelstraten komende, stond ik op het moment van de mislukte aanslag te wachten op tram 5 richting Wijnegem Shopping. Dat is de kiem van mijn redding geweest, denk ik.”

“Het kan tevens tram 10 geweest zijn, die rijdt ook naar Wijnegem”, aldus nog Browaeys.

Hoerenchance

Na de dollemansrit op De Meir is het verdachte voertuig door een rood licht gereden. “Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn mocht ik de lange weg van Antwerpen-Centraal naar Wijnegem te voet zou hebben aangevangen”, speculeert Browaeys. “Niet dat het rode licht waarvan sprake zich op dat traject bevond, maar toch… Groot zou mijn verbazing zijn, en niet snel genoeg mijn anticipatie, als ik een verdacht voertuig met Franse nummerplaat op me zou zien afstormen terwijl ik wél op reglementaire wijze het zebrapad zou oversteken.”

Later die dag kon de verdachte ingerekend worden op de Sint-Michielskaaien, mijlenver van de locatie waar Browaeys zich op dat moment bevond. “Toen de aanslag in volle verijdeling was, stond ik net een broek te passen in de C&A in Wijnegem. Een bijzonder ongelegen moment”, vindt Browaeys. “Al een geluk dat die man achter zijn stuur aan het slapen was, want ik weet niet wat ik gedaan zou hebben mocht hij, zich een weg tot in de C&A in Wijnegem schietende, uiteindelijk beschutting voor het Snelle Respons Team zou komen zoeken in mijn pashokje.

Intussen zit Browaeys weer veilig thuis, naar La Vie En Rose te kijken, het nieuwe programma van Annemie Struyf. “Zo kan ik mijn verstand even op nul zetten”, verklaart de alleenstaande man uit Kessel-Lo. “Het is immers een bewogen dag geweest, waarin ik één nieuwe broek heb bemachtigd en desondanks geen schedelbreuk heb opgelopen door de impact van een verdachte wagen met Franse nummerplaat. Hoerenchance, noemen ze dat.”

 

5 reacties op "Man (57) ontsnapt ternauwernood aan verijdelde aanslag; zit intussen veilig thuis tv te kijken"

 1. Iedereen gaat een keer dood, Lodewijk! Waarom dan een nieuwe broek?

  Tant pis. Volgende keer beter, zeg ik altijd maar.
  Dit keer was je dan niet een keertje op teevee. Dat kan gebeuren.

  Lodewijk heeft het nieuws gehaald. Daar gaat het maar net om.

  57 jaar.
  Sinds de etnische achtergrond in het nieuws achterwege blijft, is dat een belangrijk feit om te weten.
  Geen drama, hij was al niet meer de jongste.

  Beantwoorden.
 2. Normaal gezien werkte ik die dag thuis maar toevallig had ik een afspraak in Frankrijk. Stel je voor dat ze hem op de kaaien niet hadden tegen gehouden en dat die man terug naar Frankrijk zou zijn gereden … Ik mag er niet aan denken!

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter