Fout bij orgaantransport: 14 donorlongen geleverd aan kebabzaak

LEUVEN – Door een fout in het logistiek computersysteem van een orgaantransportfirma zijn vorige week per ongeluk 14 donorlongen geleverd aan kebapzaak Bij den Ali in Oud-Heverlee.  Dat hebben de directie van het Universitair Ziekenhuis van Leuven en de zaakvoerders van Bij den Ali tijdens een gezamenlijke persconferentie bekend gemaakt. 

Zaakvoerder Ali Bollen benadrukt dat zijn klanten zich geen zorgen hoeven te maken.
Zaakvoerder Ali Bollen benadrukt dat zijn klanten zich geen zorgen hoeven te maken.

“We onderzoeken of we de foutief afgeleverde organen kunnen recupereren, maar omdat de vergissing relatief laat ontdekt werd, is het mogelijk dat ze al verwerkt en aan klanten van Bij den Ali geserveerd zijn,” zo laat het UZ weten.  “Onze klanten hebben dat waarschijnlijk niet eens in de gaten gehad,” voegt kebabverkoper Ali Bollen hieraan toe.  “Ze hoeven zich overigens geen zorgen te maken.  Een broodje kebab bevat bij ons sowieso een redelijk hoge concentratie orgaanvlees.”  De twee partijen onderzoeken nu waar het precies is misgelopen, en hoe ze  dergelijke incidenten in de toekomst kunnen vermijden.  Naar eigen zeggen tillen ze niet al te zwaar aan dit voorval, en zijn ze “erg tevreden over de sfeer van constructieve samenwerking waarin we samen naar een oplossing toewerken.”

Bloed ophoesten

Minder gelukkig is longkankerpatiënt Jean-Baptiste Rochul.  Hij kreeg een grote kebab met looksaus en extra ajuin getransplanteerd.  “Oké, met het bloed ophoesten gaat het nu wat beter, maar ik loop heel de dag gigantisch uit mijn bek te stinken,” klaagt hij.  “Als ik wat pinten heb gedronken is de stank volgens mijn vrouw wat beter te harden, maar straks heb ik nog een nieuwe lever nodig ook.  En dan zie ik die prutsers van het UZ nog in staat om mij een Bicky-burger in te planten!”

Laat een reactie achter