Geert Bourgeois verandert naam

Geert Burgerlijk (Beeld: N-VA - CC BY 2.0 be)
Geert Burgerlijk (Beeld: N-VA – CC BY 2.0 be)

IZEGEM – Viceminister-president van de Vlaamse regering Geert Bourgeois (N-VA) heeft bij de FOD Justitie een aanvraag ingediend om zijn familienaam te laten veranderen in ‘Burgerlijk’. Een verandering van familienaam wordt in België slechts in uitzonderlijke omstandigheden toegestaan en de procedure kan anderhalf tot twee jaar duren. Maar daar maakt Geert Burgerlijk zich allerminst zorgen om. “Ik vind dat je als politicus en leider van het volk honderd procent moet tonen waarvoor je staat zodat de kiezer duidelijk weet op wie hij stemt. Een principe dat mijn partij overigens typeert. Het is dan ook niet meer dan normaal dat ik ook in naam afstand doe van alles wat neigt naar het (spuwt) francofone. Geert Burgerlijk klinkt ook gewoon veel eerlijker. En die twee jaar wachten tot de procedure afgerond is neem ik er met de glimlach bij. Dat is uiteindelijk een futiliteit. Iedereen in mijn nabije omgeving begint me immers toch al te kennen als Burgerlijk, ziet u”.

11 reacties op "Geert Bourgeois verandert naam"

  1. Ah maar dat is toch van zelfsprekend dit volledig in navolging van Bart Le Tisseur die de procedure tot naamsverandering al in zijn studententijd liet inzetten.

    Trouwens op het kabinet van Elio Di Rupo hebben ze al laten weten dat na de recente ontwikkelingen in Italië en om een grotere verwevenheid met de Waalse bevolking te creëren, Elio overweegt om zijn naam te veranderen naar Elio Du Crier.
    Doch gegeven de recente ontwikkelingen in het zuidelijke landsgedeelte werd dit plan op de lange baan geschoven. Kwatongen beweren zelfs dat Elio, kwestie van de Indiaase metaalgigant Mital te paaien, overweegt om een Indiaase naam aan te meten. ;-)

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter