Tiny wordt zestig

Brussel – Het kindsterretje Tiny viert dit weekend haar zestigste verjaardag. Haar eerste album, Tiny op de boerderij, verscheen in 1954, toen het meisje amper vier jaar oud was.

Tiny's debuut verscheen in de jaren vijftig
Tiny’s debuut verscheen in de jaren vijftig.

Het mag een wonder heten dat de boekendiva nog steeds present geeft in meerdere albums per jaar, want met Tiny’s privéleven ging het steil bergaf na haar prille carrière in de kinderliteratuurwereld. Nadat het schandaalblad Story uitpakte met een aantal schokkende onthullingen over foute vriendjes en alcohol- en drugsmisbruik, overwon Tiny haar demonen door de foute keuzes uit haar jeugd van zich af te schrijven in de schrijnende verzamelaars Tiny in de rehab en Tiny geeft een blowjob. Sindsdien ligt haar productiviteit weer ver boven het gemiddelde van andere bekende protagonisten in de vaderlandse literatuur. Naar aanleiding van haar zestigste verjaardag claimt ze dan ook “een hernieuwd zelfvertrouwen te hebben gevonden en de toekomst hoopvol tegemoet te kijken”.

De twee volgende albums, Tiny in de menopauze en Tiny heeft artrose, zullen later dit jaar verschijnen. (JDL)

Laat een reactie achter