Studio 100 brengt musical over bende-Haemers

VILVOORDE – Het succes van de nieuwe televisiezender VIER is niemand ontgaan.  Overal in het medialandschap willen grote spelers nu een graantje meepikken van de gunstige start van het nieuwe kanaal.  In het najaar pakt Studio 100 uit met een musical over het leven van de beruchte gangster Patrick Haemers.

“Het is vooral niet de bedoeling om mensen te schofferen”, stelt studio 100-baas Hans Bourlon meteen gerust.  “Door vooral te focussen op Haemers’ dagelijkse gezinsleven en aantrekkelijke uiterlijk, willen we zijn verhaal op een menselijke manier overbrengen naar de hele familie.  Omdat we willen vermijden dat er mensen door de musical worden gechoqueerd, zullen we het soms wat ruwe gedrag van de Brusselaar dan ook doelbewust onderbelichten.  Het belangrijkste is dat zo veel mogelijk mensen met een goed gevoel en een zuiver geweten kaartjes kunnen kopen voor de voorstelling.  Kwantiteit heeft bij ons voorrang op gratuite sensatiezucht.”

Studio 100-baas Hans Bourlon (Foto: Studio100social)
Studio 100-baas Hans Bourlon (Foto: Studio100social)

Ook Gert Verhulst ziet het project met het grootste vertrouwen tegemoet.  “Het wordt tijd dat Studio 100 zijn blik verruimt.  Door voorstellingen ook voor volwassenen aantrekkelijk te maken, boren we opeens een enorme nieuwe markt aan”, beseft de ex-entertainer verlekkerd.  “Een halve blik op ‘De Bende Haemers’ op VIER was voor mij voldoende om meteen de knoop door te hakken: de musical kómt er.  Wouter Vandenhaute heeft niet als enige het recht om steenrijk te worden door in het collectieve geheugen van Vlaanderen te graven”.

Jelle Cleymans

In de voorstelling zal Patrick Haemers worden vertolkt door Studio 100-coryfee Jelle Cleymans.  Cleymans hoopt dat hij met deze volwassen rol eindelijk een kans maakt om ernstig genomen te worden in eender welk cultureel of sociaal segment.  Waarnemers en mediakenners voorspellen dat dat ook dit keer niet zal lukken.

Eén reactie op "Studio 100 brengt musical over bende-Haemers"

Laat een reactie achter