Politici: ‘Gouverneurschap is voor ónze kandidaat die best scoorde op onafhankelijk examen’

GENT – De soap rond de benoeming van de nieuwe gouverneur van Oost-Vlaanderen duurt voort, ondanks eerdere afspraken om de procedure objectief te maken door middel van een examen. 

Carina Van Cauter is de Open Vld-kandidaat die het beste scoorde op het onafhankelijke examen.

Om onenigheid te vermijden, had de Vlaamse regering afgesproken dat het gouverneurschap voortaan geen politieke benoeming meer zou zijn, maar dat de post zou gaan naar de kandidaat die het beste scoort op een objectief examen, uitgeschreven door de onafhankelijke overheidsdienst Selor.

“Daarmee zijn we er zeker van dat de post gaat naar de kandidaat die er het meest voor geschikt is, uit onze eigen gelederen”, aldus minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans, die namens N-VA de Aalsterse kandidaat Wim Leerman naar voor schuift als opvolger van Jan Briers.

“Niet waar”, vindt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. “Wij hebben op voorhand duidelijk afgesproken dat Carina Van Cauter het beste zou scoren op het examen. En nu uit een perslek blijkt dat dat niet zo was, is dat duidelijk een poging van onze politieke tegenstrevers om de reputatie van onze kandidate te beschadigen.”

“Ik zeg heel duidelijk: als Carina Van Cauter geen gouverneur wordt, dan is er geen gouverneur in Oost-Vlaanderen”, dreigt Rutten. “We hadden afgesproken dat dit géén politieke benoeming meer zou zijn, en dat kan enkel als de volgende gouverneur door Open Vld wordt aangesteld.”

 

8 reacties op "Politici: ‘Gouverneurschap is voor ónze kandidaat die best scoorde op onafhankelijk examen’"

  1. Ik heb de indruk dat De Raaskalderij met dit artikel Van Cauter in diskrediet wil brengen. Ik heb ook meegedaan aan het examen voor het gouverneurschap en moet zeggen dat het toch wel moeilijk was. De eerste vraag was naast wie Bart De Wever op de N-VA partijraad zit. Tweede vraag is waar de N-VA familiedag van 2019 zal plaatsvinden. Juist twee vragen die niet in mijn cursus gouverneurschap stonden. Dan zijn de benoemingen bij de Nationale Bank toch veel transparanter en objectiever.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter