Censuur: reageren op HLN.be lukt niet meer voor mensen wier naam een pseudoniem lijkt

KOBBEGEM – Vanaf vandaag kunnen de lezers van HLN.be niet meer anoniem reageren op het nieuws door een nick name te gebruiken. Een goede zaak voor het niveau van het debat, maar slecht nieuws voor mensen wier naam lijkt op een pseudoniem. 

Wie wil reageren moet voortaan zijn echte naam registreren, maar dat loopt niet voor iedereen van een leien dakje. Via andere kanalen lieten lezers van diverse pluimage, zoals Monique Apenland, Danny Allemaal en Abou Jahja Buyten hun ongenoegen al duidelijk blijken. 

“HLN is een guilty pleasure. Af en toe, om wat stoom af te laten, roep ik er op tot een genocide op de linkerkant van het politieke spectrum”, bekent Kill De Rode (23) op Facebook. “Vandaag ging dat plots niet meer. Ik heb wel drie keer geprobeerd, maar ik kreeg mijn naam echt niet geregistreerd.”

“Als ik die naaktfoto’s van Olga Leyers ontzettend stijlvol en aardig vind, dan moet ik dat toch in eigen naam kunnen zeggen? HLN.be was de enige vrijplaats waar dat nog kon zonder uitgescholden te worden voor blanke seksist”, klaagt Beertje Bronstig (62), een inwijkelinge uit Nederland op Charliemag.be. “Sterker nog: ik werd er zelfs voor aangemoedigd!”

“Iedereen met ook maar een beetje burgerzin heeft de plicht om te blijven benadrukken dat Theo Francken een vuile nazi is”, oreert Andreas Gutmensch op De Wereld Morgen. “Ik ben zelfs bereid om daar meerdere stappen voor te doorlopen, maar dat ze mij nu vragen om een fotokopie op te sturen van mijn identiteitskaart, sorry, dat is echt een brug te ver. Zo maken de mainstream media het voor werklozen simpelweg onmogelijk om zich nog te mengen in het publieke debat.”

‘Schaam u. Schaam u diep’

“Dit is een regelrechte schande”, fulmineert ook Danny, trotse vader van het gezin De Leeuw-Van Vlaanderen op Doorbraak. “Mijn vrouw en ik trekken altijd aan hetzelfde zeel, of het nu over de onafhankelijkheid van Vlaanderen, de leugen van de holocaust of de gesel van het socialisme gaat. Ik onderteken godverdomme al onze mails al met De Leeuw-Van Vlaanderen, en voor een waardevolle bijdrage aan het maatschappelijk debat zou dat niet meer mogen? Schaam u. Schaam u diep, linkse mediabobo’s van De Persgroep!”

De Persgroep bekijkt of ze de procedure kan vereenvoudigen voor deze niet onbelangrijke doelgroep. “We vragen deze mensen om geduld te oefenen en hun seksistische, racistische, homofobe, negationistische of populistische mening op te kroppen tot we hier een oplossing voor vinden”, aldus hoofdredacteur Dimitri Antonissen.

9 reacties op "Censuur: reageren op HLN.be lukt niet meer voor mensen wier naam een pseudoniem lijkt"

 1. Troost je, Marianne, mijn is nog schrijnender: omdat ik, door vaders’ naam zelfs geen facebookaccount kan gehomologeerd kan krijgen omdat ik al een gans leven onderga als “Jan Metdebillenbloot”… om nog te zwijgen van de schunnige reacties op de site van ’t laatste nieuws

  Beantwoorden.
  1. Verander de n in uw naam in een t, de M in een N, de e’s in a’s, de j in een i, de d in een h en de w is de w van weg ermee. En dan moogt ge morgen optreden in het Sportpaleis. Als ik nog eens iets voor u kan doen…

   Beantwoorden.
    1. Twee tips. Het belangrijkste zijn goede bronnen. Enerzijds beschik ik over een 25-delige Winkler Prins van 1979 en ben ik geabonneerd op Readers Digest. T.t.z. mijne kameraad Alfons is geabonneerd maar ik haal het oud papier bij hem op. De andere tip is elke morgen uw ochtendurine aangelengd met het sap van de beroete brandplekbekerzwam – dat zult ge eens in de Winkler Prins moeten opzoeken, neem ik aan – op uw nuchter maag binnenkappen. De slechte smaak kunt ge eventueel met een Red Bull of vijf, zes maskeren. Ik verzeker u dat ge wakker zult zijn en voor de volgende 16 uur scherp zult staan. Ik ben benieuwd naar uw vorderingen.

     Beantwoorden.
 2. Mijn beste Georges, ik doe mijn best maar geraak niet op hun website. Tientallen cookies waarschuwingen en akkoordverklaringen moet ik invullen, en dan lukt het nog niet. Een paar keer heb ik mij akkoord verklaard met de cookies, en ’s anderendaags kreeg ik prompt een pakje cocaïne in mijn brievenbus, een grijsgroene condoom, een exemplaar van Kerk en Leven, en een lidkaart van Schild en vrienden. Ah ja, ik zou die recto verso poster van DBW nog vergeten. Zucht..

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter