Prins der Duisternis niet welkom op Gents Lichtfestival 2012

GENT – Donkere wolken dreigen samen te pakken boven de tweede editie van Lichtfestival Gent nu de organisatie officieel heeft bevestigd dat Bahaal, de Prins der Duisternis, na zijn wangedrag op de eerste editie niet langer welkom is op  het evenement in de Gentse binnenstad. De Hellevorst heeft via zijn dienares Demoniah laten weten not amused te zijn en te zullen reageren met meedogenloze vergeldingsacties. Organisator Let Faerts heeft daarop besloten Johan de Rode Ridder onder de arm te nemen om de veiligheid te kunnen garanderen.

– door Puriet Groenboeck –

Na het overweldigende succes van vorig jaar – meer dan 200.000 bezoekers uit binnen- en buitenland – heeft de organisatie van Lichtfestival Gent kosten noch moeite gespaard om de stad opnieuw onder te dompelen in een ejaculatie van licht en kleur. Zo is het gratis festival dit jaar met een dag verlengd tot “een bruisende 4-daagse waarin de Gentse nachten opnieuw het decor vormen voor verrassend spektakel en oogverblindende performances gebaseerd op licht”, aldus een stralende Faerts.

Helaas wordt het optimisme overschaduwd door de consequenties die kunnen vast hangen aan de      beslissing om Bahaal, de Prins der Duisternis, dit jaar de toegang tot het festival te weigeren. Aanleiding daartoe is het wangedrag van de Generaal van het Kwaad en zijn trawanten vorig jaar. Een stomdronken Bahaal verstoorde toen verschillende performances door aan de hoofdschakelaar van het elektriciteitsnetwerk te prutsen. In de korte periodes van duisternis die daarop volgden maakten hij en zijn schavuiten zich schuldig aan vechtpartijen, wildplassen, het openscheuren van vuilniszakken en  verschillende fietsdiefstallen. Bij  het daarop volgende kat-en-muisspel met de politie werden een dertigtal van zijn handlangers administratief opgepakt, maar de Prins der Duisternis zelf kon onder luid hoongelach en in een spectaculair maar verder zinloos, zelf aangelegd rookgordijn ontkomen in het holst van de nacht. Dat alles tot grote frustratie van de politie. “Probeer maar eens iemand op te pakken die zijn hoedanigheid van sterfelijke mens heeft geruild voor een etherisch, astraal bestaan aan de zijde van De Grote Boze”, zucht een nog steeds zichtbaar gefrustreerde Raymond Jacobs van de Gentse politie.

Vervloekingen

In het licht van een zo incidentvrij mogelijke tweede editie heeft de organisatie dan ook beslist de demoon bij de horens te vatten door de Prins der Duisternis de toegang dit jaar te ontzeggen. Een beslissing die  niet in goede aarde is gevallen bij de Commandant van het Duister. De duivelin Demoniah is omstreeks 14u in de gedaante van een gitzwarte kraai van bovenop de Sint-Baafskathedraal uit zijn naam vervloekingen komen uitkrijsen over de organisatie, de bezoekers, alle burgers van de Arteveldestad en de politie. “Moge een meedogenloze stortvloed van zwavel, brandende pek en as over jullie broze, sterfelijke karkassen neerdalen, achterlijke dwazen! De vuist van mijn wraak zal op jullie stad inmokeren als de slag van een sloophamer op een pasgeboren kuiken! Zoals alle andere impotente zwakkelingen die dachten mijn plannen te kunnen dwarsbomen, zullen jullie vermorzeld worden onder de hoeven van mijn legioenen des doods! Nooit zal er nog licht schijnen in jullie miezerige levens!” aldus de moordenaar van koning Arthur.

Faerts laat weten “niet onder de indruk te zijn”, maar heeft uit voorzorg toch de hulp ingeroepen van Johan de rode ridder. “Om de veiligheid langs het parcours te garanderen”, klinkt het. Verder wordt al wie in de buurt van Gent ongure kerels tegenkomt of mensen met het teken van Bahaal op hun borst getatoeëerd verzocht onmiddellijk contact op te nemen met de politie.

Laat een reactie achter