De Wever: ‘Bouw asielcentrum in Afghanistan’

ANTWERPEN/KABUL – Om toestanden zoals de gedwongen uitwijzing van de Afghaanse asielzoeker Navid Sharifi in de toekomst te vermijden, wil Bart De Wever een gesloten asielcentrum in Afghanistan bouwen.

Voor De Wever mogen uitgewezen loodgieters zoals Navid Sharifi alvast het sanitair voor een asielcentrum beginnen leggen.
Voor De Wever mogen uitgewezen loodgieters zoals Navid Sharifi alvast het sanitair voor een asielcentrum beginnen leggen.

Met een gesloten asielcentrum in Afghanistan zouden toekomstige vluchtelingen alvast in hun land van herkomst op de afwijzing van hun asielaanvraag kunnen wachten, vindt De Wever. “Op die manier vermijd je schrijnende toestanden zoals met Navid Sharifi of Parweiz Sangari, die hier reeds een echt leven hebben opgebouwd, met vrienden, een relatie, een job… dingen die je allemaal niet moet opgeven als je netjes in je land van herkomst de uitkomst van de asielprocedure afwacht.”

Daarnaast zou een faciliteit in het buitenland volgens de Antwerpse burgemeester ook de druk op de sowieso al overbevolkte detentiecentra in België wat kunnen lenigen. “Vergelijk het met mijn voorstel om een Belgische gevangenis in Marokko te bouwen. Met de 1 236,5 Afghanen die momenteel illegaal in ons land verblijven, kun je met gemak een asielcentrum in Kabul vullen. Hen eerst naar hier laten komen en zo bovendien mensensmokkel stimuleren heeft geen enkele zin. En ook de asielzoekers zelf varen er wel bij: gedaan met de traumatische ervaring van de gedwongen uitwijzing, simpelweg de deur openzetten en laten lopen volstaat.”

Schijnhuwelijk

Intussen kunnen de asielzoekers in spe zich alvast beginnen inburgeren, vindt De Wever. “Concreet denk ik dan aan het volgen van lessen Nederlands en VDAB-cursussen voor knelpuntberoepen. Maar we zouden ook computers ter beschikking kunnen stellen zodat ze alvast een schijnhuwelijk kunnen regelen via www.rendezvous.be. En het moet perfect mogelijk zijn om een deal te sluiten met BPost en Het Rode Kruis om zaad te laten invriezen en op te sturen naar Vlaanderen, zodat ze hier alvast aan een gezin kunnen beginnen.”

De Wever denkt dat de bouw van zo’n centrum snel van start kan gaan. “Nu Navid ginder zit, kan ie alvast met het sanitair beginnen. Parweiz kan ondertussen al wat tralies smeden. En als we binnenkort nog enkele metsers en schrijnwerkers terugsturen, staat dat hele centrum in no time recht,” voorspelt de N-VA’er.

2 reacties op "De Wever: ‘Bouw asielcentrum in Afghanistan’"

 1. van die mannen oep de fotto ist toch weer alleen de witten vanvooren aan de linkse kant die aan twerken is da bruin volk weet nie wat dat is uuw handen vuil maken want ze zien al zwart van toen dasse uit tolleken van un moeder gefloept zen
  maar nu zaad opstuuren met de post naar hier en trood kruis is nie slim want in de winter gaan die bloemekes of radijskes toch nie uit kommen ik weet da

  Beantwoorden.
 2. Bart DepezeWever,NV-Asociaal · Bewerken

  Ik heb destijds bekend “VOKA zijn mijn bazen” omdat ik een bazenpoepper ben van NV-Asociaal.
  Wij draaien onze hyper neo liberale stront in misleidend zwart-geel inpakpapier om te doen alsof we “Vlaams” zouden zijn en om zo ons gedrocht beter te kunnen versjacheren op de electorale Vogelenmarkt. Wie raad eens mee hoeveel personeel uit VOKA’s studiedienst overgestapt zijn naar de Propagandadienst (“studiedienst”) van NV-Asociaal ? Alleen masochistische werkers stemmen TEGEN hun eigen werkersbelang in op NV-Asociaal ! Er is een overduidelijk verschil tussen de kartonnen vlamingskens onze NV-Asociaal en de VB , betonBLOK-Vlamingen !

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter