God probeert het goed te maken met goed weer

DE HEMEL – Ook in het bovenmaanse zorgde het interview met voormalig bisschop van Brugge Roger Vangheluwe voor heel wat deining. God zegt de grieven van de Belgische gelovigen te begrijpen en biedt een hele week goed weer aan ter compensatie van het aangerichte leed.

– door Jan-Pieter De Leugheneire –

Om het door zijn personeel veroorzaakte leed te compenseren, wil God gedurende de hele Goede Week goed weer geven in België.
Om het door zijn personeel veroorzaakte leed te compenseren, wil God gedurende de hele Goede Week goed weer geven in België.

Het Opperwezen reageert in de eerste plaats erg geschokt op de uitlatingen van zijn dienaar. “Het interview heeft Ons hier allemaal erg aangegrepen. Mij, Maria, de engelen en heiligen… ook Mijn Zoon Jezus vond het bijzonder pijnlijk dat Hij zich ooit heeft laten kruisigen ter vergeving van zulke zonden. Hij is halverwege het interview naar Zijn kamer gelopen om daar stilletjes te gaan huilen.” God De Vader wil wel benadrukken dat de Messias rond deze periode elk jaar wat stiller en gevoeliger is.

Maar verder geeft de Almachtige vooral zijn onmacht te kennen. “Juridisch gesproken kan Ik meneer Vangheluwe niets maken – de feiten zijn (kerk)rechtelijk verjaard en bovendien heeft hij het misbruik bekend bij zijn biechtvader. Contractueel ben Ik dus verplicht om hem te vergeven voor zijn zonden. Wel wil Ik benadrukken dat er momenteel een werkgroep, onder leiding van aartsengel Gabriël, aan het bekijken is of we dat sacrament niet kunnen… moderniseren. Gewoon, de kleine lettertjes wat aanpassen, opdat er terug wat meer immanente rechtvaardigheid ontstaat binnen de kudde. We zijn het enige geloof ter wereld waarin je maar hoeft te bekennen om vergiffenis te krijgen. Ik denk dat we hier wat aansluiting bij strengere, meer orthodoxe stromingen kunnen gebruiken. Volgende week heb ik een lunchvergadering met Jahweh en Allah om naar hun aanpak te peilen.”

Positieve twist

Intussen zit de Goede Week er aan te komen. Qua timing kan dat tellen, geeft ook God toe.  “Voor onze marketingafdeling is het zeker geen cadeau. We bekijken nu hoe we de festiviteiten rond de dood en de wedergeboorte van de Mensenzoon toch een positieve twist kunnen geven na Vangheluwes demarche. Een veelbelovende piste is die van de ‘nieuwe start na een tijd van boetedoening’. Reken er maar op dat de paus in zijn Urbi et Orbi iets dergelijks zal verwerken.”

Verder denkt de dienst Meteorologie van de hemel er aan om België vanaf nu tot na de Goede Week te laten baden in de lentezon. “Dat is het minste wat We kunnen doen, en Ik denk dat vele gelovigen dat wel leuk zullen vinden. Het kan het leed wat helpen verzachten”, aldus nog God. We houden Hem aan Zijn Woord.

Laat een reactie achter