Spoor Wikileaks leidt naar klokkenluider Nôtre-Dame

Een bewakingscamera maakte de laatste beelden van de misvormde en sociaal gestoorde Quasimodo in 1996.

PARIJS – In het onderzoek naar het uitlekken van geheime informatie via de klokkenluiderswebsite  WikiLeaks volgt het Amerikaanse leger nu een spoor dat zou leiden naar de klokkenluider van de Nôtre-Dame. De Fransman, Quasimodo genaamd, wordt door profilers omschreven als ‘misvormd’ en ‘sociaal gestoord’. Hij wordt ondervraagd door het FBI en Interpol, maar voorlopig heeft men zijn aanhouding nog niet gevraagd.

Een mogelijke uitlevering aan de VS zou moeilijk kunnen worden, aangezien Quasimodo zich kan beroepen op het asielrecht dat als vanouds binnen de Parijse kathedraal geldt. Zijn meester, aartsdiaken Claude Frollo, wast alvast zijn handen in onschuld. Hij wijst met beschuldigende vinger naarParijse zigeunerbendes, waarmee zijn medewerker banden zou hebben.

De website WikiLeaks bracht onlangs de wereldwijde diplomatieke wereld in verlegenheid met de publicatie van 250.000 geheime telegrammen. (EM)

2 reacties op "Spoor Wikileaks leidt naar klokkenluider Nôtre-Dame"

Laat een reactie achter