Eén vervangt omroepsters door supercomputer

De presentron 3000 is vele malen efficiënter dan een omroeper van vlees en bloed.
De presentron 3000 is vele malen efficiënter dan een omroeper van vlees en bloed.

BRUSSEL – De televisiezender één (vrt) lanceert dit najaar een nieuwe netstijl.  Daarbij zullen omroepsters niet langer ingezet worden om tv-programma’s aan te kondigen. Die taak wordt voortaan waargenomen door een supercomputer.

De Presentron 3000 is vele malen efficiënter dan zijn menselijke tegenhangers, zo meldt de vrt in een persbericht.  Hij eet niet en heeft geen slaap nodig, hij kan de synopsis van een Thuis-aflevering in één nanoseconde samenvatten en hij kan alles wat menselijke omroepsters kunnen, behalve liefhebben.

5 reacties op "Eén vervangt omroepsters door supercomputer"

 1. Die VRT-trienen kúnnen misschien wel liefhebben, maar dat is nog verre van het ook effectief te doén. Jarenlang hebben ze treiterend en geil lachend met hun kont staan draaien op het scherm, maar als puntje bij paaltje komt…
  Neen, geef dan maar zo’n toegankelijke Presentron 3000, ook al is deze niet erg performant vermits ze een volle nanoseconde nodig heeft voor de Thuis-synopsis. Ze ziét er ook gewoon veel beter uit en de foto bewijst dat ze zich een pak gemakkelijker laat bepotelen door de toevallige voorbijganger. Nog wat voice control en ruis- (lees: zaag-)filters erop en de VRT zit zó in de 21ste eeuw. Naar het schijnt zou het verschijnsel van een lang gezicht gedurende één week per maand hiermee ook definitief van de baan zijn.

  Beantwoorden.
 2. “Vervangen” ??? Dat waren natuurlijk al robots. De Andrea (bouwjaar 1989) was nog wel een prototype, je ziet dat ook duidelijk, die duimen blijven constant in de broekzak steken. De Geena Lisa (versie 2000) kon al af en toe eens een hand bewegen. Maar het Saartje bvb. dat nog later in de jaren 2000 werd gelanceerd, is al een veel geavanceerder model, deze kan al redelijk vlot met armen en handen bewegen.

  Beantwoorden.
  1. De Frank (van 2004) werd voorzien van uiterst gesofisticeerde De Bose’re luidsprekers, en men hield bij het design rekening met een grote betrokkenheid met natuur en gezondheid. Hierdoor werd bij dit prototype de optie gelicht om een moestuintje op het (robot)hoofd te kunnen kweken. Zo mochten wij bijna dagelijks van zijn voorhoofdkrulsla genieten.
   De Sabine (2006) ging nog een stap verder. Met haar hadden ze bij de VRT pas echt begrepen waar het bij het grote publiek allemaal om te doen was. Wil je met kennis van zaken over Beauforts spreken, zorg dan dat je over voldoende borstvolume beschikt. Waarvoor dank, Sabine.

   Beantwoorden.
   1. De Evy en de Katja waren heel verdienstelijke robotten (konden ook ingezet worden voor het presenteren van showbizzprogramma’s) maar waren heel duur in onderhoud. Op den duur toch maar beslist om ze gewoon te vernietigen. De Appelmans en de Sandrine zijn een ander verhaal. Deze modellen kenden te veel bugs en programmeringsfouten en hebben dan ook niet lang dienst kunnen doen. De Appelmans was ook maar een bèta-versie trouwens.

    Beantwoorden.
    1. In een nóg verder verleden hebben ze ooit prototypes uitgeprobeerd, zoals de Marlène en de Wouter, die zó slecht waren dat men ze al snel gemerged heeft tot één exemplaar, de Marlène de Wouters (met de ‘s’ voor de meervoudsvorm). Maar ook na deze samengang was het resultaat nog steeds erbarmelijk en heeft men haar maar gedumpt bij de Koningin Elisabeth Wedstrijd. Ze valt daar helemaal niet op tussen de andere valse noten die er al eens weerklinken.

     Beantwoorden.

Laat een reactie achter