Massa runderen overspoelt binnenstad Torhout

Bella Schuurmans: "Vier dagen loeihard loeien, urineren, copuleren en fecaal excremeren"
Bella Schuurmans: “Vier dagen loeihard loeien, urineren, copuleren en fecaal excremeren”

TORHOUT – Daags na Rock Werchter hebben tienduizenden opgefokte koeien zich onaangekondigd verzameld in het stadscentrum van Torhout voor vier dagen onophoudelijk loeihard loeien, urineren, copuleren en fecaal excremeren. De Belgische runderen willen daarmee protesteren tegen de verscheidene muziekfestivals die ook dit jaar weer worden georganiseerd op de vaderlandse weiden. “Zo voelen jullie mensen ook eens wat het is om louter voor andermans plezier te worden geterroriseerd in de eigen huiselijke omgeving,” stelt hoofdorganisatrice Bella Schuurmans uit Lendelede. “Het moet maar eens gedaan zijn dat men hier in dit apenland met onze uiers blijft rammelen. Ze moeten met hun poten van onze weides afblijven, die dienen om te grazen, niet om het zwijn op uit te hangen,” aldus de zwartgevlekte Holstein-Friesian dikbil. Burgemeester van Torhout Norbert De Cuyper (CD&V) heeft intussen reeds telefonisch contact opgenomen met federaal Minister van Landbouw Sabine Laruelle met de vraag stappen te ondernemen om de veestapel te kalmeren. (PG)

5 reacties op "Massa runderen overspoelt binnenstad Torhout"

 1. Wat een verdraagzaamheid toch.
  Ongelukkige mensen toch, dit heeft niets met koeien te maken maar met onverdraagzame wezens. (mensen)
  Binnenkort is er niets meer te doen door al jullie onnozele acties.
  Geen nacht van Vlaanderen
  Geen Rock Werchter
  Geen paardenmarkt
  en dan kunnen jullie rustig sterven in uw zetel en zitten te jammeren dat er niets op tv is.

  veel geluk er mee

  Beantwoorden.
 2. je zou moeten fier zijn dat er terug een rockfestival komt op de een weide , die boer denk ik die de weide verhuurt heeft zijn toestemming gegeven ,en krijgt er iets voor ook wat weet ik niet , of zou torhout misschien beter zijn met een vlaamse slagerfestival ? MASTERS OF ROCK WORD TERUG EEN GROOT FESTIVAL IN DE TOEKOMST
  GR EEN 56 JARIGE ROCKFANAAT GEEN ZUURPRUIM

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter