Man (57) ontsnapt aan financiële ramp; panikeert niet en verliest spaargeld langzaam door inflatie

KESSEL-LO – Lodewijk Browaeys is vanochtend aan een financiële ramp ontsnapt. ‘Ik heb veel geluk gehad’, beseft de Leuvenaar.

Voor Lodewijk Browaeys is de BEL-20 ‘goed zoals hij is.’

“Toen ik deze ochtend, mijn witte boterham smerende met wildpaté, het verontrustende nieuws las over de Dow Jones, bleef ik kalm ademen. Alsook versnelde mijn hartslag geen seconde”, getuigt Browaeys kalm. “Ik speel niet op de beurs, misschien had dat er iets mee te maken.”

“Of mijn bloeddruk steeg wil ik in het midden laten, daar ik op het moment van de feiten geen meetapparatuur ter mijner beschikking had. Maar mocht dat scenario zich onverhoopt voltrokken hebben, dan heb ik er alleszins niets van gemerkt”, vervolgt de Leuvenaar voorzichtig.

Toch verslikte Browaeys zich naar eigen zeggen in zijn ochtendkoffie. “Maar aangezien die episode zich voltrok op een tijdstip vóór ik mijn krant gaan halen was, en radio noch televisietoestel al had aangezet om enig nieuwsbulletin te volgen, kan er geen causale link gevonden worden met de spectaculaire verliezen waarvoor menig financieel journalist me trachtte te waarschuwen.”

De man de man uit Kessel-Lo begrijpt wel dat mensen met aandelen zich nu ‘een beetje zorgen maken’. “Maar voor mij is de BEL-20 goed zoals hij is.”

Maar dat hij hoe dan ook aan een grote ramp ontsnapt is, beseft Browaeys maar al te goed. “Ik heb veel geluk gehad. Enkele weken geleden heb ik even overwogen om een Bitcoin te kopen. Maar omdat ik niet wist hoe, heb ik uiteindelijk besloten om dat niet te doen.”

Volgens zijn bankdirecteur is Browaeys de dans ontsprongen omdat hij het verkiest om elke maand een klein potje opzijzet. “Ik ben niet zo’n cijfermens. Voor mij moet dat allemaal zo rap niet gaan, een spaarboekje is goed genoeg. Daar kan mijn geld tenminste traag zijn waarde verliezen, gewoon, op het gemak.”

 

 

5 reacties op "Man (57) ontsnapt aan financiële ramp; panikeert niet en verliest spaargeld langzaam door inflatie"

  1. De Belg wordt pas wakker als zijn (digitale) portemonnee wordt geraakt. Maar zolang kunnen we niet wachten. Algoritmen proberen een bewijs te benaderen, of de wetenschap, maar zijn net als economie zelf geen echte wetenschap, evenmin als een statistiek al een bewijs is zoals het volk wordt voorgehouden. Het enige hieruit voortvloeiende bewijs is nooit te vinden want dan is de mens met zijn begrip van waarheid al ten onder gegaan. Overigens zijn de Walen de oorzaak van de problemen van speculatie en scheiding; de naam van ‘Wall’ Street zelf is aan hen ontleend: de Wal die het schip doet keren.

    Beantwoorden.
  2. na contact met z’n “bankconsultant” (zoals dat tegenwoordig heet), heeft hij voor TAK-13 gekozen: daarin kon hij kiezen of hij zijn geld op 12 of 24 of 36 maandelijkse aflossingen zou kwijtspelen.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter