Felix Baumgartner plant indexsprong boven België

BRUSSEL – Volgens ACV-topman Marc Leemans is een indexsprong op dit moment onbespreekbaar en onmogelijk. Minister van Financiën Steven Vanackere is het daar niet mee eens, en roept de hulp in van Felix Baumgartner om zijn punt te bewijzen.

 

Baumgartner bereidt zich minutieus voor op de meest complexe sprong uit zijn carrière
Baumgartner bereidt zich minutieus voor op de meest complexe sprong uit zijn carrière

“Ik heb al zotte dingen gedaan in mijn leven” lacht Baumgartner breed, “maar aan een indexsprong heb ik me nog nooit gewaagd. Net die onzekerheid, de vraag of het überhaupt mogelijk is om hier in België zo’n sprong te maken, trekken me zo aan. Als het economische klimaat wat mee wil, waag ik volgende week al een eerste poging.”

Een van de belangrijkste technische uitdagingen ligt in het aanpassen van een vakbondwerend pak om Baumgartner tegen de onvoorstelbare syndicale krachten te beschermen tijdens zijn sprong. Om helemaal geen risico’s te lopen, stemde minister Vanackere ermee in om een gigantisch sociaal vangnet te spannen over België, mocht de dappere Oostenrijker tijdens zijn indexsprong alsnog in de problemen geraken.

Laat een reactie achter