Regering bewijst dat 1 gelijk is aan 3,17, ongeveer

Brussel/Hertoginnedal – Nadat de federale regering de taxshift presenteerde, dachten de meeste Wetstraatjournalisten dat het er nu wel op zat tot na de zomer. Maar op de valreep van het zomerreces viel er nog een fikse primeur te rapen. In de marge van de onderhandelingen kwam de regering immers nog tot een fenomenale wetenschappelijke ontdekking: ze kan bewijzen dat 1 gelijk is aan 3,17. Ongeveer. Het getal werd omgedoopt tot ‘1 Belgische pi’.

De Belgische pi
Onbekende kunstenaar – Artistieke impressie van de “Belgische pi”. 2015.

Premier Charles Michel legt uit hoe de onderhandelaars tewerk gingen voor hun wiskundig bewijs: “De regering trekt 1,7 miljard euro uit om 4,5 miljoen werkenden een gemiddelde maandelijkse bonus van €100 op het loonbriefje te bezorgen. Echter, €100 x 12 maanden x 4,5 miljoen personen brengt de kostprijs van de maatregel op 5,4 miljard. De rekensom klopte dus niet.”

“Aangezien deze regering geen socialisten bevat, is het in beginsel onmogelijk dat de voorgestelde begroting niet sluitend zou zijn, en al evenmin dat de kiezer iets op de mouw wordt gespeld”,  gaat Michel verder. “Er is dus maar 1 verklaring mogelijk: beide bedragen zijn in feite gelijk.” Door eenvoudige toepassing van de regel van drie kwamen de onderhandelaars tot het volgende onwrikbare resultaat:

1 = 3,17647088. Ongeveer, want meer dan acht cijfers na de komma gaf het rekenmachine niet weer.

Ballen

Gezien het enorme belang van de ontdekking van de Belgische pi, wordt deze met onmiddellijke ingang ingevoerd in ons land. Dit heeft meteen een aantal heel concrete gevolgen. Om te beginnen wordt de staatsschuld in één klap teruggebracht van 104,5% van het BBP naar een erg beheersbare 32,96%. “Waarvan we vermoedelijk slechts ongeveer een derde moeten betalen”, voorspelt Michel voorzichtig. “We kunnen dus de belastingen verlagen dat het een lieve lust is.”

Maar ook de gewone burger doet zijn voordeel. Middenklasse-inkomens van pakweg €2400 bruto per maand hebben door de invoering van de Belgische pi inherent ruim drie keer meer loon. “Ze kunnen zich zelfs een tweede verblijf aan schaffen, als ze dat willen natuurlijk”, aldus de permier. “Fiscaal blijft het zeker interessant!”

Licht ironisch is dat net de Belgische pi de politieke dominantie van de Vlaams-nationalistische N-VA verklaart. “Met onze 32% van de behaalde stemmen in Vlaanderen vertegenwoordigen wij mathematisch gezien een onderstroom van 101,44% van de Vlaamse bevolking”, beaamt N-VA-rekenwonder Johan Van Overtveldt. “Dat kunnen we nu eenmaal niet ontkennen: wij belichamen nu eenmaal de Vlaamse stem.”

Tot slot verklaart de Belgische pi ook een aantal maatschappelijke fenomenen. We weten nu waarom “nog eentje, schat” altijd drie keer langer duurt dan verwacht, en waarom eenmalige afscheidssex na drie keer altijd ontaardt in enorme ruzie. En misschien wel het allerbelangrijkste: Belgen hebben geen kleinere ballen dan de Nederlanders, we hebben gewoon een grotere pi.

7 reacties op "Regering bewijst dat 1 gelijk is aan 3,17, ongeveer"

 1. Zie je; met deze regering wordt alles veel meer transparant!
  Ook de werklozen, part-timers, brug- en andere gepensioneerden zijn ook in één klap een stuk beter af. Terwijl de BTW op elektriek maar met 350% omhoog gaat.
  Horen we daar nog een/ene klagen? Tegen de muur en een kogel… eu… 3… door de kop!

  Beantwoorden.
 2. Politiek gezien betekent dit een ware aardverschuiving. Onze politiekers nemen voortaan géén bochten meer van 180°, maar wél van Belgische pi radialen, hetgeen overeenkomt met 182°. Zo worden toch weer nieuwe paden bewandeld, die ‘lichte bijsturingen’ van eerdere beloftes 100% legaal maken. Tijd voor die éénmalige afscheidssex met de oude garde politiekers!

  Beantwoorden.
 3. De normale Belgische Pi blijft bij 3,14 hangen. Maar dat is ook al niet mis. Daardoor kun je in bijna elk condoom in; De Engelsen zeuren. Die willen grotere parachutes. Gelukkig is er GUY VERHOFSTADT; “Je ne donne pas mon soutien! ” God kom me niet vertellen dat hij ook in Durex en Ontex zit.

  Kadhaffi liep ZOO stoned rond. Nabij het witte huis zette hij zijn tentenkamp op. Het is een beetje zijn eigen fout.

  Het is gewoon wachten tot ze Verhofstadt in een GESTICHT steken. In st kathalijne waver.

  Beantwoorden.
 4. Ik vraag me af waarom zoveel mensen naar Engeland willen? Dat STOORT. Als je hier 3 jaar blijft hangen, krijg je je papieren. Kun je mee naar Japan.

  Je moet niet verschieten als de Engelsen om hulp komen vragen. Wie anders?

  Het zal om bvb om 100.000kg suiker gaan, want anders krijgen ze het suikerfeest niet fatsoenlijk klaar.

  Beantwoorden.
 5. Volgens recente berichten zijn er plannen om de Belgische pi ook in het verkeer te gaan gebruiken. Zo worden de snelheidslimieten gewijzigd (het maximum in de bebouwde kom bedraagt nu bijvoorbeeld 160 kilometer per uur, en op de snelweg hanteert men 350 kilometer per uur als de bovengrens), de bovengrens voor rijden onder invloed wordt verhoogd naar 0.7 promille, en parkeerkaarten werken nu in periodes van 3 uren in plaats van 1 uur. Over de vraag of het aantal verkeersongevallen nu ook met een factor van ongeveer 3.17 zal stijgen wil men echter geen commentaar geven.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter