Israëlische maanlanding mislukt; brokstukken komen ‘per ongeluk’ op Gazastrook terecht

TEL AVIV – De Israëlische poging om als vierde natie ooit op de maan te landen, is mislukt toen de maanlander ‘Beresheet’ net boven het maanoppervlak te kampen kreeg met technische problemen. Brokstukken van de sonde kwamen per ongeluk op de Gazastrook terecht, bevestigt de vluchtleiding. Tientallen Palestijnen lieten het leven. 

Brokstukken van de Israëlische maanlander kwamen per ongeluk op de Gazastrook terecht.

De Israëli’s bleven niet bij de pakken zitten en lanceerden prompt nog enkele andere raketten naar de maan. Maar ook die misten doel en kwamen per ongeluk op Palestijnse woningen, schooltjes en door Europa gefinancierde ziekenhuizen in de Gazastrook terecht. “Gênant”, communiceerde de vluchtleiding na het fiasco. “Gelukkig waren de raketten onbemand en hoeven we geen Israëlische doden te betreuren.”

Maar de ambitieuze Israëli’s laten het hoofd niet hangen. “We kiezen ervoor om nog in dit decennium naar de maan te gaan. Niet omdat het makkelijk is, maar omdat het moeilijk is!”, parafraseerde premier Netanyahu John F. Kennedy in een speech na de mislukte maanlanding. “Het kan mij niet schelen hoeveel Palestijnen er nog zullen sneuvelen, maar voor het einde van dit decennium zal Israël een sonde op de maan zetten. Desnoods offeren we de hele Gazastrook op.”

Hamas

Intussen heeft de Mossad ernstige vraagtekens bij de mislukte maanlanding. De Israëlische inlichtingendienst vermoedt dat het om sabotage gaat. “Bij het opstijgen hebben minstens zes Hamas-leden boos naar de raket gekeken. Eén ervan heeft zelfs boos met zijn vuist naar de raket gezwaaid. Uit voorzorg hebben we de Gazastrook gebombardeerd, ter vergelding.” De VS hebben intussen hun steun aan Israël bevestigd en de Palestijnse agressie veroordeeld.

6 reacties op "Israëlische maanlanding mislukt; brokstukken komen ‘per ongeluk’ op Gazastrook terecht"

 1. Ik zie de humor er niet van in. Laag en naïef om zo iets te schrijven zonder eenige schroom naar de slachtoffers die zijn omgekomen tijdens koloniale bezettingen van Palestina. U kan beter!

  Beantwoorden.
 2. Het werd wat krap voor nieuwe nederzettingen in de Gazastrook, daarom probeerden ze de maan te kolonialiseren alwaar ze opgewacht werden door een handvol Palestijnse terroristen, want dat zijn ze per definitie toch allemaal, die ze met enkele welgemikte maanstenen uit het ijle zwerk katapulteerden. De rest wordt geschiedenis. Bereshit in het Hebreeuws, berenstront in het schoon Vlaams.

  Beantwoorden.
  1. Dus als ik de recente ontwikkelingen en nieuws goed begrepen heb, heeft de Israëlische bevolking Netanyahu massaal weggestemd naar de maan ? Zij koffers zijn daar jammer genoeg al gecrasht, maar wanneer vertrekt hij zelf ?

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter