Brussel gaat voor 3 maanden dicht na steekpartij

BRUSSEL – Na opnieuw een gewelddadig incident vannacht in Brussel heeft burgemeester Philippe Close (PS) beslist de stad voorlopig te sluiten. Zijn politiediensten kunnen immers de veiligheid van inwoners en reizigers niet meer garanderen.

 

De politiediensten kunnen de veiligheid in Brussel niet meer garanderen

De feiten gebeurden rond 1 uur kortbij de Grote Markt, waar in het verleden al vaker geweld werd gepleegd en zelfs enkele bendes actief zijn. De politie en het parket kwamen ter plaatse en er is een gerechtelijk onderzoek gestart. Na het zoveelste incident op rij in onze hoofdstad was voor burgemeester Close de maat echter vol. Meteen na het incident volgde overleg met de politiediensten, de gouverneur en de procureur. Zij hebben een sluiting van drie maanden opgelegd. Het Atomium en de souvenirshop naast Manneke Pis blijven wel open.

Het is niet de eerste keer dat beslist wordt om een deel van het grondgebied te sluiten. Zo sloten de burgemeesters van Jabbeke en Drongen al een snelwegparking in hun gemeente af, en werd onlangs nog de snelwegparking van Wetteren gesloten na een vechtpartij tussen transmigranten, waarbij een dode viel.
Het onverwachte sluiten van Brussel zorgde vanochtend voor urenlange monsterfiles van pendelaars die vergeefs de hoofdstad probeerden binnen te geraken. Volgens de burgemeester zorgt de sluiting dus voor weinig problemen, aangezien er weinig of geen verschil te merken was met de ochtendspits op andere dagen.

6 reacties op "Brussel gaat voor 3 maanden dicht na steekpartij"

  1. Wat helpt het de grenzen van Brussel af te sluiten als de Vlaamse elite voortdurend grensoverschrijdend gedrag etaleert? Het rijtje wordt eindeloos: Bart De Pauw is natuurlijk het bekendste voorbeeld. Maar dan heb je ook nog die presentator van Twee tot de zesde macht, die acteur in Quiz Me Quick en de man van Melle niet te vergeten, dat was overduidelijk. En de scenarioschrijver van de film Loft om er nog eentje te noemen. Bij de ondernemers hebben we de oprichter van Koeken Troef die zijn hand letterlijk en figuurlijk overspeelde. De enige sector die voorlopig gespaard blijft is – hout vasthouden – de kunstensector. Houden zo, zou ik zeggen. En, excuseer mij, maar nu ga ik het nieuws eens opzetten om te kijken wat er vandaag allemaal gebeurd is.

    Beantwoorden.
  2. Dit cordon sanitaire rond Brussel is gewoon een slimme zet van het triumviraat Peeters / De Wever / Van Besien. Nóg meer aandacht voor A’pen, dus. De apen zitten er niet alleen in de zoo.

    Beantwoorden.
  3. Het was De Wever die na acht cola zero’s en aangepord door zijn pupil Francken zijn minister van mobiliteit Weyts de opdracht gaf de parking te sluiten om de transmigranten buiten te houden. En ge weet wat dat voor ene van ’t Stad betekent, de parking…

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter