Vrijdag wint Nobelprijs voor Leukste Dag

STOCKHOLM – Tijdens een amper bijgewoonde ceremonie heeft het Nobelprijscomité de Nobelprijs voor Leukste Dag uitgereikt aan vrijdag.

Vrijdag heeft de uitzonderlijke verdienste mensen bij elkaar te brengen.
Vrijdag heeft volgens het Nobelprijscomité de uitzonderlijke verdienste om mensen bij elkaar te brengen. (Foto: Pixabay)

Ook zaterdag en zondag maakten een goeie kans, maar uiteindelijk koos het comité voor vrijdag omwille van haar “uitzonderlijke verdienste om de werkende mens elke week hoop te verschaffen op beterschap”, haar verwezenlijking om “mensen wekelijks en overal ter wereld bij elkaar te brengen, op de dansvloeren, in de kroegen en op straat”, en haar “onvoorwaardelijke hulp aan mensen in nood, waarvan de bekendste ongetwijfeld Robinson Crusoë is.”

Vrijdag krijgt nu de ronde som van 10 miljoen Zweedse Kronen, geld dat de weekdag vermoedelijk zal spenderen aan haar langlopende campagne bij de Verenigde Naties om een extra weekdag toe te voegen aan het weekend.

“De kans is natuurlijk ook groot dat de meest gulle dag van de week haar prijs zal delen met maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag”, speculeert De Druivelaar-hoofdredacteur Christine Desmet, een wereldautoriteit op het gebied van weekdagen.

De uitreiking deed overigens nergens stof opwaaien, al liet Kristien Hemmerechts weten dat ze de prijs liever in de handen van maandag had gezien.

3 reacties op "Vrijdag wint Nobelprijs voor Leukste Dag"

  1. Trump graaide naast de poes? Trump graait er niet naast! Mag ik hopen. Anders zit je hier straks weer met een joods aangestuurd vehikel als Hillary. lelijk.

    Trump = een blessing. Als Trump de verkiezingen wint, is er een mogelijkheid om terug Limburgs fruit aan Rusland te verkopen. BVB 500;000 kilo pruimen. Het lijkt wat onnozel, Maar er is een kans.

    Beantwoorden.
  2. Pak als ze je plots van iets beginnen te beschuldigen wat in de sexuele sfeer ligt. En het is niet waar? Als vent ben je dan meestal de sigaar. Ga maar zeggen dat het niet waar is.

    Wat is er mis met het een tiet vastpakken? OK niet op de straat ofzo maar in de tram?

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter