Boycot bedreigt traditionele Kerstvarken

Dit jaar geen traditioneel Kerstvarkentje op de feestdis?

Dit jaar zal het traditionele Kerstvarkentje mogelijk ontbreken op de feestdis. Uit protest tegen de lage prijzen, willen de Belgische varkenshouders immers vanaf 8 december tot het einde van het jaar geen varkensvlees meer leveren. We zullen op zoek moeten naar een alternatief voor deze Kersttraditie. Waarom niet eens kalkoen, of een stukje wild?

De Belgische varkenshouders die aangesloten zijn bij het Algemeen Boerensyndicaat aanvaarden de lage prijs die ze voor het vlees krijgen niet langer. De marktprijs blijft maar zakken, waardoor boeren hun kosten niet meer kunnen dekken met de vergoeding die ze voor het vlees krijgen. Het zwaartepunt van de actie volgt in de eindejaarsperiode.

Het traditionele varkentje dat de meeste Belgische gezinnen met Kerst eten, dreigt daardoor in het water te vallen. Belgische winkels en consumenten zijn alvast naarstig op zoek naar alternatieve gerechten voor met Kerst. Gevulde kalkoen in de oven bijvoorbeeld, of waarom geen stukje wildgebraad met veenbessensaus en kroketjes, klinkt het bij de winkelketens die origineel uit de hoek willen komen.

3 reacties op "Boycot bedreigt traditionele Kerstvarken"

 1. Dit is héél erg! In voorgaande jaren zijn er erg hartverwarmende initiatieven genomen, zoals “Nodig eens een eenzame uit op je Kerstfeest”, en in navolging daarvan had de Nederlandse ngo “Martijn” iets gepland rond “Nodig eens een varken uit op je Kerstfeest”. Kan helaas niet doorgaan door de boycot…

  Beantwoorden.
 2. Mosselschade godbetert. Probeer dan eens een negerin. Normaal gezien loopt er niemand schade op. Soms denk je wel zo van als dit misgaat ga ik met schade komen te zitten. Ik denk daar gelukkig niet heel de tijd aan en zij nog minder.

  Bij de invoering van de slavernij uit West-Afrika moeten ze onnoemelijk veel problemen tegengekomen zijn met als nr 1 : KOPPIGHEID in al zijn vormen. In plaats van een onzeker leven in Afrika zou een zeker leven op een plantage beter zijn. Er valt wat voor te zeggen.

  Zoals bvb het geloven in geesten. Als je water voor de deur smijt dan houdt dat de boze geesten weg. Veel problemen mee gehad op het begin. Ondertussen ben ik er ook al lang achter dat er geesten zijn. En dat je ze wegkrijgt door er een emmer water over te kappen. Het helpt al 16 jaar.

  Als je een multiculturele maatschappij wil dan mag er niemand uit de boot vallen. Er zijn mensen die al 8 keer helemaal naar Kenya teruggestuurd werden en nog dezelfde dag zich terug gingen aanmelden bij de politie. ‘It is very important that they know where I am’. Dat hielp blijkbaar erg goed.

  Mein Kampf is gewoon een leuk boek. Na de oorlog gingen ze van deur tot deur om het af te pakken.

  Waar vreten ze varkens met Kerst?

  Moslims zijn mensen met een gebruiksaanwijzing. Sommigen zijn heel erg lief.

  Beantwoorden.
 3. Laat de varkensboeren maar protesteren, uitroepteken! We gaan met zijn allen wel een koteletje eten in varkensvriendelijke landen, nog meer uitroeptekens!!!. Landen zoals Israël, Palestina, Jordanië, Syrië. We gaan die boeren een poepje leten ruiken, overdreven weel uitroeptekens !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter