Getuigenis kapsel Geert Wilders schokt Nederland

DEN HAAG – Nederland verkeert in een zware politieke crisis.  Eerder deze week diende eerste minister Mark Rutte zijn ontslag in bij koningin Beatrix, nadat de omstreden PVV-voorman Geert Wilders de stekker had getrokken uit verdere regeringsonderhandelingen.  Nu dreigt echter Wilders zelf in de problemen te komen, nadat gisteren in ‘De Wereld Draait Door’ enkele zware beschuldigingen tegen de rechtse politicus werden geuit.

Het was de voormalige NOS-journaliste Froukje Tuijnbroeckx die in ‘De Wereld Draait Door’ de kat de bel aanbond.  “Ik ben al sinds mijn jeugd bevriend met het kapsel van Geert Wilders”, verklapte Tuijnbroeckx aan presentator Matthijs Van Nieuwkerk.  “Al die jaren heeft dat kapsel gezwegen, wat in feite relatief normaal is voor een hoeveelheid haar op iemands hoofd.  Maar sinds er meer en meer verhalen opduiken van politici en machtspersonen die hun handen niet kunnen thuishouden, is het ook voor het kapsel van Geert Wilders tijd om de stilte te doorbreken.”

Harde Beurt

“Mijn vriendin heeft er meer dan twintig jaar van fysieke en mentale terreur opzitten.  Een harde beurt met een scherpe kam was jarenlang drie tot vijf keer per dag dagelijkse kost.  Als ze weerspannig was werd ze brutaal neergeslagen met water, of, erger nog, gel of wax.  Dat draag je als haardracht levenslang met je mee.”

Het kapsel van Geert Wilder schokt politiek Nederland (Foto Phil Nijhuis - CC0)
Het kapsel van Geert Wilders (r.) schokt politiek Nederland (Foto Phil Nijhuis – CC0)

Net toen het kapsel van Geert Wilders dacht dat de absolute bodem was bereikt, moest het ergste eigenlijk nog komen.  Vanaf het einde van de jaren ’90 begon Wilders te radicaliseren.  Hij ontwikkelde een achterdocht tegenover vreemdelingen, en ontzag hierbij ook niet zijn eigen haartooi.

“Voor mijn vriendin, het kapsel van Geert Wilders, was deze periode het absolute dieptepunt”, bevestigt Tuijnbroeckx.   “Wilders’ oorspronkelijk bruine haren werden plots verdacht, en in een vlaag van zelfhaat en vertwijfeling overgoot hij ze zelfs op een avond met waterstofperoxide, waardoor ze blond werden”.

Kroezelkoppen

Het kapsel van Geert Wilders heeft zich na de uitspraken gedistantieerd van Geert Wilders, waardoor de politicus voorlopig even kaal door het leven moet.  “Dat geeft niet”, relativeerde de vrolijke Nederlander alvast, “een kaalgeschoren koppie is alvast een goed signaal naar die slordige kroezelkoppen dat ze hier moeten buiten blijven!”

 

Eén reactie op "Getuigenis kapsel Geert Wilders schokt Nederland"

  1. Maar Wilders toch, hoe kan je de geschiedenis zó negeren? De laatste keer dat iemand zei “Wil je méér of mínder Mohikanen?” is het toch ook ontzettend slecht afgelopen!

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter