‘Passagiers MH370 bevinden zich op onbekend tropisch eiland waar niets is wat het lijkt’

ERGENS – Volgens een woordvoerder van Malaysia Airlines zijn sommige passagiers van de vermiste vlucht MH370 nog in leven en zijn ze op elkaar aangewezen om te overleven op een tropisch eiland dat op geen enkele kaart terug te vinden is. Omdat het mogelijk niet bestaat. Of wel. Veel is onduidelijk.

De overlevenden zouden deel uitmaken van een bizar sociaal experiment. Of niet.
De overlevenden zouden deel uitmaken van een bizar sociaal experiment. Of niet.

“Rekening houdende met de informatie die we op dit moment hebben, en die is zo goed als onbestaande, is het aannemelijker dat de passagiers van vlucht MH370 zich op dit moment in een mysterieuze schijnwereld bevinden waar niets is wat het lijkt, dan dat het vliegtuig gewoon in mid-air is geëxplodeerd”, beweert Ahmad Jauhari Yahya, CEO van Malaysia Airlines.

Vast staat immers dat het vliegtuig plots van de radar is verdwenen. “Dat lijkt er voor de leek op te wijzen dat het toestel midden in de lucht is ontploft, maar dan zouden er op dit moment al brokstukken gevonden moeten zijn. Wij bij Malaysia Airlines, en vooral onze verzekeraar, vinden het veel plausibeler dat een bizar experiment uit de jaren zeventig, luisterend naar de naam The Dharma Initiative, het tijdruimtecontinuüm dusdanig heeft omgebogen dat het vliegtuig in een kwantumseconde verdwenen is in een scheur in het universum.”

De Anderen

Het verhaal wordt nog meer bizar als je rekening houdt met het feit dat bij sommige passagiers de GSM nog enkele keren overgaat alvorens op voicemail over te schakelen. “De enige verklaring daarvoor is dat die toestellen nog werken, en in handen zijn van een mysterieuze groep die we gemakshalve ‘De Anderen’ zullen noemen, die de toestellen uitduwen in plaats van op te nemen. Ik vind dat aannemelijker dan dat dat verhaal een hoax zou zijn. Dan zou die niet door zo veel serieuze nieuwsmedia zijn opgepikt.”

Een laatste verklaring voor het bizarre verhaal zou kunnen zijn dat het om een sociaal experiment gaat. “De vermoedelijke overlevenden, de mensen dus van wie de gsm nog rinkelt, vormen een etnisch heterogene groep met erg verschillende achtergronden, waarvan één iemand genoemd is naar een zeventiende-eeuwse Britse filosoof, John Locke. Het zou erg interessant zijn om die groep te volgen terwijl die zich wapent tegen interne en externe dreigingen, in extreme omstandigheden, aangewezen op elkaar om te overleven, zonder zekerheid over wie betrouwbaar is en wie niet, door het simpele feit dat twee mensen in de groep met een vals paspoort hebben ingecheckt. Dat is alleszins aannemelijker dan dat die twee personen kapers of terroristen zouden zijn”, vindt Yahya.”Die Locke lijkt me trouwens niet te vertrouwen.”

De luchtvaartmaatschappij heeft de hoop nog niet opgegeven om het toestel terug te vinden, maar schat de kans toch eerder somber in. “Ach, was het toestel maar in de Bermuda-driehoek verdwenen. Dan was tenminste onmiddellijk duidelijk dat het om een bovennatuurlijk fenomeen ging, en dan moesten we nu niet naar allerhande verklaringen zoeken”, besluit Yahya.

2 reacties op "‘Passagiers MH370 bevinden zich op onbekend tropisch eiland waar niets is wat het lijkt’"

Laat een reactie achter