Overlegcomité bereikt compromis: kappers in dierentuinen mogen weer open

BRUSSEL – Door toenemende druk vanuit de publieke opinie besliste het Overlegcomité vandaag om twee vliegen in één klap te slaan: kapperszaken mogen weer open, maar dan alleen in dierentuinen.

Nestor is blij dat hij nog eens goed onder handen wordt genomen.

En die beslissing komt geen moment te vroeg, aldus Ilse Seghers, woordvoerder van de Antwerpse Zoo en Planckendael. “Leeuwen zijn trotse dieren. Als we willen dat ze terug uit hun kot durven komen tegen de heropening van de dierenparken, dan moeten we nú al balayages beginnen steken.”

Ook de andere dieren leden onder het verbod op kappersbezoeken. “Ergens in die haarbal zou een brilbeer moeten zitten”, wijst Seghers, “en ook de goudvissen zijn dringend aan een elektrische scheerbeurt toe. Onze dromedaris heeft stilaan drie bulten en door al drie maand zonder gel te zitten hebben onze kuifmakaken allemaal een bles en luisteren ze naar emo. Het is een ramp. ”

“Alleen onze naakte woelrat is om een of andere reden nog altijd in zijn sas”, besluit Segers.

2 reacties op "Overlegcomité bereikt compromis: kappers in dierentuinen mogen weer open"

Laat een reactie achter