*BREAKING NEWS* Keith Richards niet overleden

De Britse Rolling Stones-gitarist Keith Richards is vannacht niet overleden in zijn woonst in de VS. Het nieuws raakte pas bekend, en wordt door een groeiend aantal bronnen bevestigd. Richards vierde recent nog zijn 71-ste verjaardag. Hij verkeert in prima conditie. 

Keith Richards werd geboren in 1943 in het Britse Dartford, iets ten zuiden van Londen. Al van op jonge leeftijd vertoont hij een grote interesse in rock- en bluesmuziek, en leert hij zichzelf gitaar spelen. Tot op de dag van vandaag is dat een bezigheid die hij regelmatig uitoefent.

Alcohol- en drugsmisbruik

In 1962 treedt Richards voor het eerst op met The Rolling Stones. De groep wordt al heel snel succesvol, en de hits volgen elkaar in een hoog tempo op. Richards schreef onder andere de gitaarriffs voor (I can’t get no) SatisfactionPaint It, Black en Jumping Jack Flash, wereldwijde hits die de groep afgelopen zomer nog bracht op de festivalweide van Werchter. De kans is aannemelijk dat dat in de toekomst nog wel een keer zal gebeuren.

De Britse gitarist vierde recent nog zijn verjaardag (Foto: Michael Borkson CC BY 2.0)
De Britse gitarist vierde recent nog zijn verjaardag
(Foto: Michael Borkson CC BY 2.0)

Reeds gedurende decennia wordt de beroemde gitarist achtervolgd door hardnekkige verhalen en geruchten over intensief alcohol- en drugsmisbruik.  Toch is Richards bij het ter perse gaan vannacht niet overleden in zijn woning in het Amerikaanse Connecticut, bijgestaan door zijn vrouw en kinderen. Massale steunbetuigingen, herinneringen en In Memoriams blijven dan ook wereldwijd uit in journaals en op sociale media.

Een airke spelen

Richards kon recent, op 18 december van dit jaar, nog zijn 71-ste verjaardag vieren. De muziekwereld beseft met een harde klap dat die dag nooit meer terugkomt. Op 18 december 2015 wordt Keith Richards 72 jaar; die dag plant hij ‘een airke te spelen en misschien eens goed te gaan eten’.

2 reacties op "*BREAKING NEWS* Keith Richards niet overleden"

Laat een reactie achter