Brave kindjes veroordelen stout kindje dat niet in Sinterklaas gelooft ter dood

DROEVEGEM – Met de comfortabele gedachte dat ze braaf de wil van de Goedheilige volbrachten, hebben de kindjes van kleuterschool De Vlindertuin hun speelkameraadje Kevin ter dood veroordeeld. Die had tijdens de speeltijd gesuggereerd dat Sinterklaas niet echt was, maar “gewoon je mama en papa.”

Sinterklaas weet wie er braaf en wie er stout is.
Sinterklaas weet wie er braaf en wie er stout is.

Verschillende kindjes verklaarden dat Kevin tijdens de speeltijd gezegd had dat Sinterklaas niet echt geschenkjes geeft aan alle brave kindjes. Hij verwees hierbij naar Saartje en Mieke, die erom bekend staan altijd te babbelen tijdens de les. Toch hadden ook zij snoepgoed in hun schoentje aangetroffen, ondanks het feit dat ze duidelijk niet altijd braaf geweest waren. “Is het bovendien niet vreemd,” zou Kevin verder gevraagd hebben, “dat Wim wel altijd zeer braaf is, maar dat hij toch altijd maar zeer weinig van de Sint lijkt te krijgen? Maar zijn papa is al een hele tijd werkloos…” Vervolgens stelde hij een verband voor tussen de koopkracht van de ouders en de hoeveelheid snoep en speelgoed die kindjes van de Sint krijgen. De relatieve braafheid van kindjes was volgens hem geen factor om die hoeveelheid te bepalen. “Misschien,” zou hij nog gezegd hebben, “bestaat Sinterklaas helemaal niet, maar is het gewoon je mama en papa die snoep en speelgoed voor je kopen.”

Inquisiteur

Dit alles kwam Bram uit klasje C ter ore. Bram zit al voor de tweede maal in klasje C en hij schoof zichzelf in deze zaak als inquisiteur naar voor. Hij gaf de kleine Kevin “een harde boks” en sprak daarna de verzamelde kleuters toe: “Vriendjes en vriendinnetjes, laat dit een lesje voor ons allemaal zijn! Sinterklaas weet wie er braaf en wie er stout is. Hij schrijft het allemaal op in Zijn Boek en Hij vergist zich nooit. Brave kindjes geeft Hij snoep en speelgoed. En als jullie mij ook wat snoep geven, zijn jullie braaf en schrijft Hij dat ook op in Zijn boek. En nu zullen we de Sint laten zien dat stoute kindjes niet op deze speelplaats thuishoren!” Daarna sprak hij het doodsvonnis uit. Dat zal worden voltrokken tijdens namiddagspeeltijd van morgen door Brams vrienden Danny en Pieter, twee brave kindjes die net allebei een Nerf N-Strike Elite Hail-Fire-geweer van Sinterklaas gekregen hebben.

Laat een reactie achter