Kadhafi ging gewoon paraplu kopen

TRIPOLI – In de chaos van de Libische burgerprotesten tegen kolonel Kadhafi meldden sommige bronnen de vlucht van de dictator naar Venezuela. Geheel incorrect, zo blijkt na de ellenlange tirade van het staatshoofd op de Libische nationale tv van gisteren: de Libische leider was “gewoon een nieuwe paraplu gaan kopen”.

Een apetrotse Kadhafi poseert met paraplu op de Libische staatszender.
Een apetrotse Kadhafi poseert met paraplu op de Libische staatszender.

Toch geeft Kadhafi toe wel degelijk even het land uit te zijn geweest. “Maar niet naar Venezuela, en al helemaal niet op de vlucht. Ik betrek mijn met zeehondenbont gevoerde paraplu’s altijd uit Siberië. In tegenstelling tot het heerlijk warme Libië is het gemeen koud daar, vandaar ook deze van lemmingen en nertsen gemaakte muts. Siberië is natuurlijk niet naast de deur, en ik rijd er ook altijd zelf naar toe, vandaar dat ik even niet bereikbaar was”. De dictator ontkent eveneens dat hij opdracht gaf tot gewelddadig optreden tegen de protesterende burgerbevolking. “Hoe kan ik dat nu hebben gedaan, terwijl ik in Siberië een paraplu was gaan kopen?”

Het geweld in Libië duurt ondertussen verder. Er zijn al honderden doden geteld. “Ik ga de jongeren nu mijn paraplu laten zien, dan zullen ze wel stoppen met protesteren”, merkte Kadhafi nog op. (EM)

Laat een reactie achter