Kinderdrieslagstelsel vervangt kinderbijslag

BRUSSEL – De Vlaamse regering vervangt het kinderbijslagstelsel door een kinderdrieslagstelsel. De overheid zal voortaan één trimester investeren in de kinderen, waarna ze een trimester ter beschikking moeten staan om op het veld te werken; het volgende trimester liggen de kinderen braak.

In het kinderdrieslagstelsel zal Milan jaarlijks één trimester moeten werken op het veld.

De maatregel zou de schatkist jaarlijks 110 tot 200 miljoen euro opleveren, maakt de Vlaamse regering zich sterk. “Geld dat we later hard gaan nodig hebben als die kinderen het lastiger krijgen op de arbeidsmarkt omdat er niet voldoende in hen geïnvesteerd is”, argumenteert kervers minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).

Asielzoekers zijn alvast verheugd dat ze door het regeerakkoord niet meer hoeven toe te treden tot dit systeem. “Het Vlaams regeerakkoord stipuleert dat mijn gezin tien jaar wettelijk en vijf jaar ononderbroken in Vlaanderen moet verblijven voor ik aanspraak kan maken op een zorgbudget”, aldus Azziz, een Syrische vluchteling die momenteel op de goedkeuring van zijn asielaanvraag wacht.

Kindertoeslag

“Als je ziet dat geen enkele regeringspartij voor de verkiezingen repte over de kinderbijslag en er nu toch het mes in zet, dan is er niets dat garandeert dat dat stelsel in de komende tien jaar verder wordt aangepast. Tegen het moment dat wij kunnen toetreden tot het stelsel zou het zo maar kunnen dat je voor elk kind een kindertoeslag moet betalen.”

7 reacties op "Kinderdrieslagstelsel vervangt kinderbijslag"

 1. Zeg, Grootjans SOMS werk je me op mijn zenuwen. Wat is een pedagogische tik?

  Als iemand JOU straks een FLINKE mot geeft wat dan? Zou je dat pedagogish verantwoord vinden?

  Je werkt me al weken op mijn zenuwen. Merci zunne!

  Beantwoorden.
  1. Ja wadde, kom ik speciaal naar hier om van het gezaag van mijn vrouw vanaf te zijn omdat ik heelder dagen op haar seskes werk en dan beginnen ze hier ook. Een mens zou er nog meer depressief van worden dan na een spreekuur bij psychiater Dirk De Wachter.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter